Erić ustvrdio: U vrijeme kopanja tunela bio sam u Srbiji!

0

Odbrana Vladimira Erića (33), jednog od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda, uložila je žalbu na rješenje o određivanju pritvora.

Erić je izručen 20. marta iz Švedske Crnoj Gori, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Doveden je u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, gdje je saslušan.

“Saslušan je zasad samo na okolnosti određivanja pritvora, još se nije izjašnjavao na okolnosti samog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Ali kada je bio kod sudije za istragu u bitnom je istakao i da nije izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, da je u vrijeme izvršenja bio u Srbiji, što će dokazati tokom daljeg toka postupka”.

Rješenjem sudije za istragu ostavljeno je na snazi rješenje 26. septembra prošle godine, kojim je Eriću određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, pri čemu je protiv istog dozvoljeno pravo žalbe.

Erić je po međunarodnoj potjernici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Štokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Kako je ranije saopšteno, molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nijesu poznati.

 

(RTCG)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.