Eraković odbio da odgovori da li bi pristao da se priključi na respirator koji je on nabavio (VIDEO)

3

Bivši direktor Kliničkog centra i potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković odbio je da odgovori na pitanje da li bi pristao da se on ili neko od njemu bliskih ljudi priključi na jedan od 17  respiratora za koje tvrdi da su bili ispravni.

On je, na pitanje novinarke, kazao da to nije korektan način postavljanja pitanja i da njemu ili bilo kom njegovom članu porodice zatreba pomoć u Kliničkom centru ima potpuno povjerenje u svoje kolege, ne odgovorivši na postavljeno pitanje.

Eraković je prepoznat kao najveći kritičar vlasti, a od kad je smijenjen sa funkcije direktora najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori ne prođe dan a da ne iskritikuje kolege koje po njemu ne vode dovoljno dobro borbu sa koronavirusom.

Eraković je na Kongresu DPS-a u decembru odabran za potpredsjednika ove stranke, a od tada ne prestaje sa kritikama na račun kolega i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović. Eraković je bio angažovan tokom kampanje u Nikšiću, a javnost je iznenadio njegov snimak sa simpatizerima DPS-a u pozadini, iako su okupljanja zabranjena.

Novinarka je na preskonferenciji postavila isto pitanje i  bivšem šefu kriznog štaba Ranko Lazović koji je kazao da su respiratori bili ispravni kad su pušteni u rad, a da su kada su primijećene greške poslati u Tursku.

Iako tvrde da su bili ispravni kad su ih nabavili, ni Eraković, ni Lazović nijesu htjeli da odgovore da li bi se žrtvovali i pristali da se priključe na aparat, a ostale prepustili građanima.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo utvrđuje da li je tokom kupovine 31 respiratora u martu prošle godine neko od tada nadležnih počinio bilo koje krivično djelo.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i direktorka KC Ljiljana Radulović saopštile su na konferenciji za medije da od 31 kupljenog respiratora u martu prošle godine, koji su koštali blizu 600.000 evra, 23 nijesu u funkciji, od čega 17 u KC.

3 Comments
 1. zdravko komentariše

  Ha, čovjek zvani 5000 evra. Sve ih treba na poligraf ali se bijom da će Spuž biti mali

  35
  2
 2. Andrija2010 komentariše

  jevto balega…

  28
  2
 3. Ribar komentariše

  Ministarka zdravlja neka lijeci Srpski svet i svi ce bit zadovoljni

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.