„Er Srbija“ uskoro počinje testiranje digitalnog pasoša

0

„Er Srbija“ počinje testiranje IATA digitalnog pasoša, a aplikacija će prvi put biti testirana na letu iz Beograda za Cirih u srijedu, 28. aprila, saopšteno je iz „Er Srbije“ uz objašnjenje da aplikacija pomaže putnicima da organizuju putovanje u skladu sa zahtjevima država vezanim za kovid 19 ili vakcinaciju.

Zato su putnici na relaciji Beograd – Cirih pozvani da preuzmu aplikaciju „IATA Travel Pas“, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu i unesu podatke o letu.

Nakon toga, objašnjavaju u „Er Srbiji“, putnik dobija informaciju kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu „Torlak“.

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u „IATA Travel Pas“ aplikaciji, koja upoređuje uslove za putovanje sa unijetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove dobijaju zelenu oznaku za putovanje.

Putnicima se savjetuje da tokom perioda testiranja ipak sa sobom nose odštampanu kopiju rezultata testa iz „Torlaka“, jer vlasti u Švajcarskoj to mogu da zahtijevaju, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.