Episkop Joanikije: Mitropolit Amfilohije nosi Crnu Goru na svojim plećima

0

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nosi Crnu Goru na svojim plećima.
On je to kazao prilikom služenja liturgije u obnovljenom manastiru Majstorovina kod Bijelog Polja, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem.
Vladika Joanikije je kazao da je mitropolit Amfilohije svojim djelom označio vrijeme u kome živimo, cijelu jednu epohu.
“Zato što je Bogu služio i samo Bogu slavu uznosio. Od ljudi je ponekad bio i osporavan, ali ipak i pomagan i podržavan. I zato što je imao takav stav i opredjeljenje, Bog mu je dao i da obilježi ovu epohu, i u Crnoj Gori a i šire. Zato se danas veoma radujemo, draga braćo i sestre, što smo se ovdje sabrali, u ovoj obnovljenoj svetinji. Znamo da je prvi kamen obnove u ovoj svetinji položio visokopreosvećeni Mitropolit, zajedno sa blaženopočivšim prethodnim igumanom Joanikijem“, kazao je Joanikije.
Objasnio je da je povod današnjeg sabranja želja Bjelopoljaca da se posebno zahvale mitropolitu Amfilohiju.
“Na području Bijelog Polja u poslednje vrijeme su obnovili četrnaest kuća. Crkvena opština je pokrenula jednu veliku akciju. Pomagali su Bjelopoljci, ali je uvijek pomogao i naš bisokopreosvećeni Mitropolit sastradavajući sa sirotinjom i sa onima kojima je milost Božija i pomoć potrebna“, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.