Epilog haosa oko Poljuda: Uhapšen 51 navijač Hajduka i Dinama

0

Uhapšen je 51 navijač hrvatskih fudbalskih klubova Dinamo i Hajduk uhapšeno je tokom nereda posle utakmice tih klubova (1:0), a tri policajca su prevezena u bolnicu.

Neredi su izbili posle meča kada su pripadnici navijačke grupe Torcida probili ogradu na stadionu Poljuda i izašli na teren, nakon čega su, pošto su fudbaleri oba kluba pobjegli, pojurili ka tribini gdje su smješteni pripadnici navijačke grupe „Bed Blu Bojs“.

Policija je uspjela da spriječi sukob dvije grupe tako što je otjerala navijače Hajduka nazad na svoju tribinu, gdje su oni sjedištima i bakljama gađali policiju. Posle toga su se sukobi navijačkih grupa prenijeli izvan stadiona, a iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave je saopšteno da su navijači nastavili napade u kojima su povrijeđena tri policajca i prevezena u bolnicu, a jedno vozilo oštećeno.

Navijači su zapalili više kontejnera na ulicama čiji požari su prijetili da se prenesu na obližnje automobile, što su spriječili vatrogasci koje su štitili policajci.

Područje oko stadiona je nadlijetao helikopter, a policija je nastavila da nadzira javna mjesta da bi spriječila dalja okupljanja navijača posle prestanka nereda oko 22.30.

Fudbalere Dinama policija je pustila iz stadiona u 23.00, a gradonačelnik Splita Ivica Puljak je osudio nerede i napomenuo da „nema opravdanja za nasilje“.

Dinamo je na splitskom Poljudu pobijedio Hajduk minimalnim rezultatom, golom Sandra Kulenovića u 15. minutu, dok je u drugom polufinalu Rijeka identičnim rezultatom porazila Lokomotivu golom Ivana Smolčića u 70. minutu.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.