EPCG Solar Gradnja poštuje Stejt department: Raskidamo ugovor, imamo odgovornost za više stotina zaposlenih

0

Povodom natpisa u medijima koji su bili intenzivni u proteklih nekoliko dana, a sve u vezi pitanja da li će EPCG Solar Gradnja raskinuti ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa firmom Kaldera, oglasili su se iz te kompanije.

„Menadžment kompanije je uvažavajući realnost odlučio da sa kompanijom Kaldera raskine ugovor o PTS. Ovakva odluka donesena je kako naša kompanija ni u kom pogledu ne bi dovela u opasnost svoje poslovanje, jer smo svjesni rizika koje sa sobom nose sankcije Stejt departmenta. Naša kompanija želi da se razvija, a ne da ode putem stagnacije, jer kao privredni subjekt imamo odgovornost za više stotina zaposlenih, pa samim tim ne želimo da ugrozimo ni na koji način svoju finansijsku stabilnost“, saopšteno je iz PR Službe EPCG Solar Gradnje.

Svakako, kako je dodao, E“PCG Solar Gradnja će u budućem periodu nastaviti da se pozicionira na evropskom tržištu, što je jedan od postulata koji je i dogovoren sa MEIR i koji ćemo zajedno sa resornim ministrom sprovoditi, kako bi kompanija proširila svoje poslovanje, čime ćemo u budućnosti donijeti benefite zaposlenima, EPCG SG i državi kojoj uredno izmirujemo sve obaveze“.

„Takođe, radi potpuno tačnog informisanja javnosti, moramo istaći da EPCG SG nije kako je navedeno u dnevniku TV E od 19č ( 10.07.2024), sklopila PTS sa Kalderom kada je ova kompanija bila na crnoj listi SAD, već je ugovor sklopljen prije odluke Stejt departmenta, a bitno je napomenuti i demantovati natpise portala Antena M od 24.06.2024 da je Kaldera bila strateški partner Solara, jer ugovor o PTS nije ugovor o strateškom partnerstvu, pa bi bilo svrsishodno da mediji ubuduće prave razliku u stvarima koje su opštepoznate“, piše u saopštenju.

Za kraj su dodali:

„Nadamo se da će se situacija u našem regionu, Evropi i svijetu normalizovati i da će saradnje kompanija koje se bave sličnim djelatnostima biti moguće bez ograničenja, jer su sami postulati EU takvi da se tržišta uvezuju i da Balkan u budućnosti shodno evropskoj agendi bude jedinstven ekonomski prostor. Na kraju, ostajemo privrženi zelenoj energetskoj revoluciji, čiji smo pionir u ovom dijelu Evrope i bez lažne skromnosti i lider a na tom mjestu planiramo da ostanemo i u budućnosti“, zaključili su iz EPCG Solar Gradnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.