EPCG odgovorila Medojeviću: Provjerićemo cjelokupan tenderski postupak i sam ugovor, a javnost će biti blagovremeno i transparentno informisana.

1

Elektroprivreda Crne Gore uputila je reagovanje povodom izjave povodom objavljenog saopštenja predsjednika PzP, poslanika u Skupštini Crne Gore Nebojše Medojevića o planoviima EPCG vezano za projekte  TE “Pljevlja”.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Medojeviću,

 

Drago nam je što ste saglasni sa činjenicama, koje smo naveli i pojasnili u našem prethodnom reagovanju, o važnosti daljeg rada TE Pljevlja, kao i sa konstatacijom da ćemo nakon ekološke rekonstrukcije dobiti najmoderniju termoelektranu u regionu.

 

Ono sto nije tačno, a što ste naveli u saopštenju, je podatak da će EPCG dati 54 miliona eura kompaniji BEMAX i BB Solar. Zato i reagujemo u cilju tačnog i transparentnog informisanja javnosti.

 

Podsjećamo još jednom da je prethodno rukovodstvo EPCG potpisalo Ugovor o realizaciji projekta ekološke rekonstrukcije Bloka I 9. juna 2020.godine. Komisija za izbor najpovoljnije ponude na tenderu izabrala je za taj projekat ponudu konzorcijuma DEC INTERNATIONAL-BEMAX-BB SOLAR-PERMONTE vrijednu 54.427.700,00 eura  sa PDV-om, a koji predvodi kineska kompanija i koja je  birala partnerske firme.

Dakle, radi se o konzorcijumu četiri firme koje shodno ugovoru i obavezama imaju medjusobnu raspodjelu planiranih sredstava a kompanije koje navodite participiraju sa manje od četvrtine u pomenutim finasijama.

 

Saglasni smo i mi sa vašom konstacijom da ovo nije tema za populizam i sticanje jeftinih političkih poena, jer o važnosti ovog projekta ne treba više govoriti. Napominjemo da ćemo, u međuvremenu, provjeriti cjelokupan tenderski postupak i sam ugovor, a o rezultatima preispitivanja javnost će biti blagovremeno i transparentno informisana.

 

Na kraju ćemo ponoviti da je nesporno da će novo rukovodstvo pokrenuti snažan investicioni ciklus proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i tako dati značajan doprinos borbi protiv emisije štetnih gasova i klimatskih promjena.

 

1 Comment
  1. ajica komentariše

    rovcaninu nije govno no se pas posra . kako to opet kinezi a znamo sto su nam napravili oko auto puta i koliko se tu bemaks i djukanovic ugradili nego opet ste snjima po milovome naredjenju sklopili ugovor sa kinezimma i opet sa rocenom i i sinom djukanovica normalno jer se treba ugradjivati . raskini taj ugovor rovcaninu , a dje ti je milutin djukanovic sto se ne cuje i pozivamo vasilija milickovica da se javi u vezi ove termoelektrane i epcg i da kaze sve o privatizaciji epsg i ko je ucestvova u toj privatizaciji e medojevica poslusaj dobro rovcaninu neces pogrijesiti .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.