Enklave u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji se pripremaju se za ujedinjenje u Veliku Albaniju

0

Nacionalne enklave u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji pripremaju se za ujedinjenje „u jedinstveni albanski prostor“. Doktor političkih nauka, profesor Jelena Ponomarjova je na ovo upozorila na radio stanici „Moskva govori“, prenosi Aloonline.me.

„Ni ovo ne treba isključiti. Svojevremeno sam napisala nekoliko radova pod kodnim nazivom „Formiranje Velike Albanije“. U stvari, ugroženi su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i jug Srbije, gdje već postoje albanske enklave koje su spremne da formiraju neku vrstu jedinstvenog albanskog prostora. A u saznajnom smislu, Albanci koji žive u ovim zemljama pripremaju se upravo za to. To jest, prijetnja je zaista značajna.”

Neprijateljske akcije protiv Srbije usmjerene su na Rusiju kao njenog saveznika, primetila je ruska ekspertkinja.

„U isto vrijeme, ne smijemo da zaboravimo da kada pobjeđuju Srbiju, misle na Rusiju. Uključujući posredno, metafizičko, simbolično ponižavanje naše zemlje. Posebno, te mnoge tehnologije za fragmentaciju jedinstvenog srpskog prostora i političko preformatiranje koje su vršene nad Srbima kasnije su primijenjene na postsovjetskom prostoru, uključujući i Rusiju. Moramo pomno pratiti ovo.“

Prethodno se politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) zalagao za ulazak samoproglašene Republike Kosovo* u Savjet Evrope . Odluka sada mora da bude odobrena na plenarnoj raspravi i glasanju u skupštini, koja je zakazana za 18. april.

„Sastanak Komiteta za politička pitanja u Parizu preporučio je da se Kosovo* pozove da postane član Savjeta Evrope “, navodi se u poruci objavljenoj na zvaničnoj stranici PSSE na društvenoj mreži Iks.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.