EKSKLUZIVNO: Vlada sprema povećanje PDV-a na 25 odsto?

0

Vlada Crne Gore se sprema da poveća porez na dodatu vrijednost sa sadašnjih 21 na 25 odsto, nezvanično saznaje BORBA iz krugova bliskih izvršnoj vlasti.

Prema tim saznanjima, u toku je zakonsko oblikovanje ove odluke koja će nesumnjivo izazvati oštre reakcije javnosti.

Sam premijer Milojko Spajić danas je nakon otvaranja rekonstruisane dionice magistralnog puta Kolašin – Mateševo  potvrdio da su u pripremi manje izmjene Zakona o PDV-u, ne navodeći koje.

– Izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) biće manje, a šta će njima biti obuhvaćeno Vlada će objaviti kada za to dođe vrijeme – kazao je premijer Milojko Spajić.

Ukoliko se naša saznanja obistine i Vlada uveća PDV, to će samo produbiti i onako težak socio-ekonomski položaj građana koji su u poslednje dvije godine izloženi inflacionim udarima.

Uvećanje PDV-a će dodatno povećati cijene svih roba i usluga i samim tim će „pojesti“ imaginarni program „Evropa sad 2“ (kao što je prvi talas inflacije uradio programu „Evropa sad 1“), pod uslovom da se isti na kraju sprovede.

Umjesto najavljenog ekonomskog blagostanja koje su nam obećavali Spajić i eksperti iz PES-a, građanima se smiješe uvećani nameti i nova poskupljenja.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.