Džonson: Britanija će 31. oktobra napustiti EU

0

Bivši ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson, koji je najozbiljniji kandidat Konzervativne partije da zamijeni premijerku Terezu Mej, izjavio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo napustiti Evropsku uniju 31. oktobra.

Napustićemo Evropsku uniju 31. oktobra, sa sporazumom ili bez njega. Novi premijer će imati priliku da stvari radi na drugačiji način, rekao je Džonson, prenosi BBC.

On je istakao da će glavni posao budućeg premijera biti da obezbijedi izlazak iz EU na pravi i odgovarajući način i da konačno završi priču sa Bregzitom.

Pored toga, moramo se pobrinuti da osiguramo dinamičan, ali i socijalno prihvatljiv konzervatizam kojim ćemo pobijediti laburiste, poručio je Džonson.

Nakon današnje izjave Tereze Mej da će podnijeti ostavku, iz Konzervativne partije ja saopšteno da bi posao oko izbora njenog nasljednika mogao da bude okončan do kraja jula.

Mej će do tada nastaviti da vodi vladu, pa će tako početkom juna ugostiti američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je danas poručio da mu je veoma žao zbog ostavke britanske premijerke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.