Džomić o popisu: Niko nema pravo da građanima zabrani izjašnjenje o naciji

Džomić o popisu: Niko nema pravo da građanima zabrani izjašnjenje o naciji

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić ističe da se pitanje popisa stanovništva mora sagledati ne iz prizme metodologija ili nekih drugih argumentacija, nego iz prizme međunarodnih standarda i Ustava Crne Gore, kao i pravnog poretka Crne Gore.

“Smatram da treba ostaviti novoj vlasti da postupa isključivo u skladu sa Ustavom i međunarodnim standardima. Mislim da je to jedna ideja koja nema nikakve veze, posebno što dolazi u trenutku kada su nastupile političke promjene u Crnoj Gori. Nikada ranije to nije slominjano niti traženo. Uostalom, valja pogledati iskustvo država u regionu i Evropi. Ono što je suština svega je da niko nije dužan da se o nečemu izjašnjava, ali da svako ima pravo da se izjasni ukoliko smatra da je to za njega važno pitanje”, kazao je Džomić za Dan.

On je naglasio da je u pitanju njegov lični stav, dok su iz Mitrololije crnogorsko-primorske saopštili da će se o tom pitanju naknadno izjasniti.

Related posts

7 Comments

 1. Darko

  Ti cuti govno od covjeka . Guzica ti viri iz tiganja i tanjira Hiltona i Elita ,,,, konbinacija gradjevinskih !!!
  Ti si bre kriminalac !!!

  7
  4
  Reply
  1. Црна_Гора

   Spremte se spremte…bice popis milogorci/Montenegrini.
   Bicete manjina kao i ostale manjine po EU standardima nista vise.
   Smrt FASIZMU,Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.

   1
   1
   Reply
 2. kuca

  Ma nema tu problema postojat ce dve opcije u izjasnjavanju na popisu pro zapadni i pro srpski !Gradjanerosima je bitno da su oni vecina a nama da znamo koliko nas ima .Mislim da je dilema zijesena dakle prozapadni ili prosrpski nema Crnogoraca, Bosnjaka ,Albanaca,Hrvata,Roma a najvaznije nema Srba.Vuk sit a ovce na broju.

  Reply
 3. Pop Dinara

  Čovjek koji u Intersport kupuje sebi i ženi maxerice od po 200e, i opremu za trening najskuplju, broji 500e lagano iz gomile para. 🤦‍♂️ Prevara

  2
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *