Džaković: Ako je Bečić za otvorene liste, kriza u Budvi riješena

0

Nezavisni odbornik SO Budva Stevan Džaković uoči sjednice budvanskog parlamenta uputio je Demokratama prijedlog za rješenje krize vlasti u tom gradu.
“Kako bi spriječili uvođenje prinudne uprave u Budvi i ispoštovali dogovor koji smo imali, predlažem da se predsjednik Demokrata gospodin Aleksa Bečić obrati crnogorskoj javnosti i saopšti da li pod izmjenama izbornog zakonodavstva, u cilju stvaranja uslova za prve fer izbore u Crnoj Gori, podrazumijeva obavezno uvođenje otvorenih listi u izborno zakonodavstvo. Neposredni-direktni izbor odbornika i poslanika, državljanima Crne Gore slijedi na osnovu Ustava Crne Gore. U slučaju da su Demokrate saglasne da bez neposrednih izbora – otvorenih izbornih lista, nema fer izbora i da izmjene izbornog zakonodavstva moraju omogućiti, najzad, da se ispoštuje Ustav i omogući biračima u Crnoj Gori da neposredno-direktno, po imenu i prezimenu biraju kandidate sa izbornih listi, i to javno saopšti gospodin Bečić, kriza vlasti što se tiče mog prisustva sjednicama Skupštine je riješena”, kazao je Džaković.
On smatra da, kako navodi, iz razloga što DPS u svom programu nema odrednicu da se zalaže za neposredne izbore, da je klub poslanika DPS glasao protiv predloga poslanika Aleksandra Damjanovića za izmjenu Zakona o izboru odbornika i poslanika uvođenjem otvorenih listi i individualne kandidature, na poslednjoj sjednici Skupštine Crne Gore, kao i zbog činjenice da se odbor DPS Budve još nije javno ogradio od njihovih visokuh funkcionera koji su priznali da su učestvovali u organizovanom kriminalu, Demokratska partija socijalista još ne shvata značaj neposredne demokratije za razvoj društva i ne žele da mijenjaju izborni zakon, kojm se podkrada izborna volja državljana Crne Gore, a građani drže u ropstvu.
“Koristim ovu priliku da zahvalim poslanicima DF koji su na posljednoj sjednici podržali svojim glasom prijedlog poslanika Damjanovića kao i ostalim koji su podržali predlog ili bili uzdržani”, kazao je Džaković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.