Dvostruki aršini: Trag o pranju novca vodi do Miga Stijepovića, pa istraga 15 mjeseci tapka u mjestu!

Dvostruki aršini: Trag o pranju novca vodi do Miga Stijepovića, pa istraga 15 mjeseci tapka u mjestu!

Skoro 15 mjeseci traje “istraga” o slučaju pranja novca u iznosu od 100.000 evra, preko Atlas banke, a da optužnica niti je podignuta, a samim tim nema još uvijek ni suđenja, saznaje Borba u tužilaštvu. U spektakularnoj akciji, 30. septembra prošle godine uhapšeno je pet saradnika direktora Atlas banke Duška Kneževića, pod optužbom da su prali novac. Ubrzo nakon toga, u medijima se pojavila informacija da je jedan od uhapšenih ispričao da je vlasnik spornog novca Slavoljub Migo Stijepović, tadašnji gradonačelnik Podgorice.

Pošto ni nakon skoro 15 mjeeci, ovaj predmet nije dobio epilog, jer “istraga i dalje traje, a predmet je označen stepenom tajnosti”, kako su nam kazali u tužilaštvu, imamo pravo da osnovano sumnjamo da trag o tom novcu zaista vodi i do samog Stijepovića, koji je u međuvremenu politički napredovao i dogurao do šefa u zgradi predsjednika Mila Đukanovića.

Petorica osumnjičenih, a njihova imena zaista i nijesu bitna za ovu priču, jer se radi o časnim ljudima, uhapšeni su zbog sumnje da su navodno oprali skoro 100.000 evra.

Tužilaštvo je demantovalo medijske natpise da je riječ o novcu Slavoljuba Stijepovića, koji je korišćen, navodno, za kampanji DPS-a na izborima 2016. godine. Naravno, javnosti nije ponuđen ni jedan dokaz da Stijepović nema veze sa tim novcem. Međutim, sve ono što se kasnije dešavalo, odnosno, da se ništa nije dešavalo u tom predmetu, jer istraga tapka u mjestu, baca sjenku sumnje na čitavu priču. I teško da će neko uspjeti da nakon 15 mjeseci tapkanja u mjestu istrage ubijedi javnost da trag zaista nije vodio do Stijepovića i da nije zbog toga sve stavljeno ad akta. Floskule o daljim provjerama, ispitivanjem određenih svjedoka, vještačenjem i ostalim medijskim poštapalicama nadležnih organa, nakon skoro godinu i po zaista će djelovati neubjedljivo.

Ako trag ne vodi do funkcionera DPS-a, a teško da ne vodi, pitanje je zašto istraga traje tako dugo, a da nemamo optužni akt. Jer, svjedoci smo slučaja funkcionera i rodbine čelnika DF-a da su oni ekspresno procesuirani i izvedeni pred sud, zbog zamjene po nekoliko stotina dolara, ličnog novca kako su saopštili.

Očigledno je da je ova istraga oko pranja novca u Atlas banci trebala da posluži za neku vrstu obračuna sa vlasnikom Duškom Kneževićem, ali su se inicijatori akcije upecali u sopstveni zamku. Lovili su Duška Kneževića, a ulovili Slavoljuba Stijepovića.

Related posts

1 Comment

  1. Савле

    Исто тако истрага тапка и у вези оних банана за Воли, филованих кокаином.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *