Dvostruki aršini bivše vlasti: Zaboravili gaženje hamerom, a danas drame zbog skakanja po autu!

5

Današnja blokada puta u Nikšiću obilježena je i nasrtajem komita na službeno vozilo Vlade u kojem se nalazila stićena osoba. Iako je u vozilu bila kćerka premijera Zdravka Krivokapića, nakon ovog incidenta niko nije uhapšen niti priveden na razgovor. Policija nije reagovala, a sjetimo se samo šta se dešavalo 2015. godine na protestu Demokratskog fronta i hamera koji su jurili građane. Bivša vlast sad drami i žali svoje pristalice, a zaboravljaju šta se dešavalo prije skoro šest godina.

Te godine javnost su zaprepastili snimci hamera u kojima se nalaze policajci ili osobe koje do dana današnjeg nijesu identifikovane. Hameri su nemilosrdno uletjeli među građane koji su bježali od njega, a nikada zbog ovog incidenta niko nije uhapšen niti procesuiran.

Kasnije će se ispostaviti da je ovaj hamer, koji koristi SAJ, država privremeno oduzela od Rožajca Safeta Kalića, koji je optužen za pranje novca od šverca droge.

Građani su tada popili suzavac, neki su dobili batine, a danas je slika drugačija.

Iako su kršili mjere okupljanja, mjere zabrane međugradskog saobraćaja ovi što danas protestuju su zaštićeni. Niko iz policije se nije potrudio ni da ih identifikuje. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović se oglasio i poručio da je napad na kćerku premijera alarm za sve, ali nije objasnio šta taj alarm podrazumjeva.

Komite su se danas okupile i pred Vladom, gdje su vrijeđele njene članove i pjevale ustaške pjesme kojima bi da protjeruju sve koji ne misle isto, a ni tu niko nije reagovao.

Sjećamo se svi batina koje je dobio Mijo Martinović, i kako su nasilnički tukli SAJ-ovci jednog čovjeka. Zbog ovog mučkog prebijanja kažnjen je suspendovani komandat Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković koji je osuđen na pet mjeseci zbog pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Prisjetimo se i protesta majki, kada su i na tim protestima slali policajce pod totalnim naoružanje,  sve da zastraše žene koje su samo tražile svoja prava.

I dok se komite danas žale na ugroženost, a njihovi nalogodavci iz DPS-a “plaču” za njima, zaboravljaju na bahatost i strogoću koju su oni sprovodili dok su bili na vlasti. Zaboravljaju na suzavac kojeg su posipali na svakom protestu. Ne sjećaju se ni hapšenja koje su sprovodili nekad i bez razloga.

Policija je ista i tada i sada, međutim sada nema hapšenja i suzavca.

 

5 Comments
 1. Rade komentariše

  5 sati je blokirana Budva, ne moze se izac zbog sake komita. Kilometarske kolone i policiju nije briga. Male djece koliko oces. Da su umjesto lazikomita ljudi sa trobojkama pohapsili bi ih i bacili suzavac. Krivokapicu a pogotovo Sekulovicu u brk vam se popisam kukavicji

  18
 2. Helm komentariše

  Lopovi, kriminalci, izdajnici i ološ iz DPS se ponaša kao da su i dalje na vlast u Crnoj Gori i uz to organizuju kvazi komite ili korisne idiote da obavljaju prljave poslove kao ovaj napad na službeno auto u kojem se nalazila zaštićena osoba, čerka predsjednika Vlade Krivokapića, kao i napad na novinara Sadika Sadikovića ..ako postoji država mora svemu ovome da stane na kraj, i svima je jasno da iza svega ovoga što se dešava stoji vrhuška DPS-a, koja sve ovo posmatra sa bezbjedne lokacije iz neke jazbine iz koje treba da se istjeraju na čistac.

  18
 3. Helm komentariše

  Večeras “Vijesti” najavljuju emisiju “Načisto” sa Petrom Komenićem i već u najavi pljuju po srpskom narodu.

  Skandaloznu najavu za emisiju koju su objavile TV “Vijesti” nisam mogao da vidim ni na proustaškoj televiziji Z1 i njihovoj emisiji “Bujica” koju vodi Velimir Bujanec!

  Zaista je sramota za Crnu Goru da ima mediji sa nacionalnom frekvencijom kao što su tv “Vijesti”, preko koje se na suptilan način plasira srbofobija i fašizam.

  Ne znam da li je istina ili spekulacija ali negdje sam pročitao da će Petar Komnenić biti kandidat za generalnog direktora RTCG!

  Sjaši Kurta da uzjaše Murta.

  7
  1
 4. Marko komentariše

  Tada je lješković osudjen,da vidimo oće li bar ukor dobiti onaj buzdovan od vozača mercedesa.
  Neka sto je suzu pustila četka,no i Krivi se potresao,ali ne za zgazenima no zbog suza nejači njegove

  1
  3
 5. Kolja komentariše

  Dje ih nije pregazio nacisto pa onda neka pijevaju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.