Dvoličnost Zdravka Krivokapića: Tvrdi da ne bi priznao Kosovo, a čestitao im je Dan nezavisnosti!

17

Krivokapić je kazao da je osnovna promjena u odnosima dvije zemlje to što Crna Gora sada želi dobre odnose sa Srbijom, koju vidi kao svog najvažnijeg partnera.

“Srbija je država sa kojom nas veže istorija i tradicija. Vlada koju je vodio DPS nije imala taj pogled na Srbiju, o čemu svjedoči i broj uzajamnih posjeta zvaničnika Srbije i Crne Gore. Građani naših država žele tu saradnju, a mi kao odgovorne vlade treba da slušamo šta nam poručuje narod”, kazao je Krivokapić.

Podsjetio je da je uputio zvaničan poziv Brnabić da posjeti Crnu Goru i da njegov poziv ostaje otvoren.

Odgovor, dodaje, još nisu dobili, a ističe da bi Brnabić bila dočekana kao najrođenija i najbliža jer Crna Gora nema nikoga bližeg od Srbije.

“Premijerka je u Podgoricu donijela prve vakcine, donaciju Srbije, i tada sam rekao da joj se nadamo uskoro, da je dočekamo kako nama Crnogorcima dolikuje i kako predsjednik Vlade Srbije zaslužuje”, naglasio je.

Na pitanje kako planira da integriše i onaj dio Crne Gore koji je protiv zbližavanja sa Srbijom, Krivokapić kaže da je godinama prethodna crnogorska vlast radila na tome da narod ubijedi da je Srbija Crnoj Gori isto što i bilo koja susjedna zemlja, pa čak i podgrijavala tezu o velikosrpskim pretenzijama i atacima na crnogorsku državnost.

“Dok su narod trovali pričom o Srbiji, odvijala se prvobitna akumulacija kapitala u Crnoj Gori, koja je postala feud nekoliko porodica. I šta imamo danas? Nezavisnu Crnu Goru koju Srbija nije ugrozila ničim i prebogate pojedince koji su ugrozili Crnu Goru”, rekao je Krivokapić za Blic.

Vjeruje da su građani Crne Gore “naučili lekciju” i da im više niko ne može podvaljivati priču o ugroženosti države.

Prema njegovim rečima, država može biti ugrožena ako se ne vrate tradicionalnim vrijednostima, ako se ne oslobode korupcije.

“I neće biti ugrožena spolja, kao što nije bila ni do sada. Biće ugrožena iznutra, baš kao što je bila svih godina svoje nezavisnosti”, dodaje Krivokapić.

Na pitanje kada bi se moglo očekivati rješenje dvojnog državljanstva, Krivokapić je rekao da je Crna Gora naslijedila još ozbiljniji problem i u tom smislu navodi da imaju izvjestan broj stanovnika koji u toj zemlji žive skoro tri decenije, imaju porodice, djecu, plaćaju porez, a nemaju državljanstvo.

“To je pitanje koje će jako brzo doći na dnevni red jer je nedopustivo da se država na takav način odnosi prema svojim stanovnicima. Kada se uredi to pitanje, onda na red dolazi i pitanje dvojnog državljanstva”.

Govoreći o pitanju Kosova i tome kako se vidi u Crnoj Gori, Krivokapić navodi da je pitanje Kosova za dio stanovništva emotivno pitanje par ekselans i da oni smatraju da je neotuđivi dio Srbije.

“Taj dio našeg narod će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsjednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali, sve je završeno prije mog dolaska u vladu i prije ove vlade”, navodi Krivokapić.

Kaže i da kada bi donijeli sada odluku da se priznavanje nezavisnosti Kosova povuče, Vlada bi “pala” na prvom sledećem skupštinskom zasijedanju.

“DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama”, kaže Krivokapić.

Na pitanje kakva je uloga Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Krivokapić kaže da kao i kroz istoriju igrati veoma važnu ulogu u crnogorskom društvu, poštujući principe sekularizma.

“S obzirom na to da je pitanje Zakona o slobodi vjeroispovesti riješeno u skladu s Ustavom, da je SPC tim zakonom izjednačena sa drugim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, nema više razloga da se SPC ne vrati svojoj misiji, a da država nastavi da brine o svojim poslovima. Na taj način će čuvati jedna drugu”, dodaje.

Na pitanje kako funkcioniše relacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nakon niza njegovih poteza koji su doveli u pitanje stabilnost države i saradnju sa Vladom, Krivokapić ocjenjuje da je Đukanović isuviše iskusan političar da zna da je i za Crnu Goru, a i za njega samog bolje da sarađuju.

Smatra i da će kohabitacija trajati do sledećih predsjedničkih izbora na kojima će, kako kaže, izgubiti kandidat DPS-a, ma ko to bio.

Izvor: Vijesti

17 Comments
 1. Milica komentariše

  Ma on se pogubio, ne zna vise ni sta radi ni sta prica, nije politika za njega…reci da ne priznajes nezavisnost Kosova a cestitati mu Dan nezavisnosti je toliko kontradiktorno da je to smijesno

  37
  6
  1. Milica komentariše

   Pogubila sam se ja, izvinjavam se,Zdravko pored DFa i pojedinih ne moze normalno progovoriti.

   6
   19
 2. Ivi komentariše

  Ali bi dao pare za Monitor, kao što si i davao. A bogami i za maske i ostalo. Svastika pade od para i posla, sin drži firmu za uvoz ljekova(objavljeno), a nama zatvor i krpe preko usta. Sad su granice zatvorene pa da nas napasate dobro na PSR testove.

  28
  4
  1. Radnik komentariše

   Ovo su price za malu djecu da nebi pricao o cestitci ,da dodje juce imao sam ,a danas nemam ,a on cestita e mici se ,a sto ne trazis od dritanovih ministara da podnesu ostavku nakon apelacije ustavnom sudu zakona o vjeroispovijesti a pogledaj Dritana kaze da ga utvrde a Milo vecinu ima u ustavni sud ,i majkama je naknade uzeo ,jos i zakon

   14
   2
  2. Dejan komentariše

   Kad je neko cas onako, cas ovako i ne pamti svoje izjave i stavone, narod kaze da je prosvirao, ukoliko to nije urodjeno. Radi mene neka gura dok ne uvidi sam.

   12
   1
  3. Ksilofon komentariše

   Moramo nekako Mandu i Meda ubaciti u vladu da spašavaju stvar 🙂

   1
   3
 3. Onako usput komentariše

  Zdravko Đepetov Krivokapic 😀

  Nakon sledecih izbora saznace se koliko se ovaj i njegovi najdrazi okoristise o vlast.Ako za ko laze , taj i krade , vazi koliko lazes , toliko krades , onda smo obrali bostan 😉

  18
  2
 4. Nasi komentariše

  Cestitao je Premijer Crne Gore.
  Isto kao sto bi I Manda Ili Mendo.
  Zdravko kao gradjanin je protiv vise od Andrije Vikiliksa

  4
  22
 5. Ivi komentariše

  Tražićemo od Vučića da kao u Kuršumliji organizuje vakcinaciju za Srbe koji hoće da dodju. Ne da se puni ti i patka žuta kojoj niko više ništa ne veruje. Zvao je Carevića za pomoć, nije htjela ni da dodje, a odvukla se u Tivat da rasporeda. Tražićemo, a vi šta god hoćete, fucmuti.

  13
  1. Lemi komentariše

   Jebo te Vučić u knopr!I tebe i urednika!

   3
   13
   1. Ivi komentariše

    Ne nego tebe on i žuta patka, dobavi LJEKOVE online preko svastika, a uradi Psr u onoj privatnoj što je na ime doktora iz Beograda. U usta govedo jedno.

    10
    1
 6. Kontra revolucija komentariše

  Kasno Krivokapicu, kasno !.
  Sad kad si ugurao kola u blato teško izvuci, kao što je teško vise išta tvoje povjerovati !.
  I ti si se od srbstva daleko odvojio da te srbski teren više ne prepoznaje !.
  Ta kola iz blata ceš morati sam da izvuceš, sebi na cast !.

  21
  1. LipaLipa komentariše

   … koja trka, kako cestitao, ne cetitao, Vucku Ani,, … cestitao narodu, koji problem, … pa i Putin, uvijek cestitku, rodu srbskom, … problem jedino, ako Vucko nije srbin, … kolko se sjecam ni Vucko nije trcao sa cestitkom, Zdravku, … ako ikad i cestitao,nisam nesto pratio, … mozda on preko andrije/milana cestitao, pobjedniku, … lako ce narod za cestitke njihove, … jesmo braca, rod rodjeni, nek oladi … aj’ zdravo, …

   12
   1. Ivi komentariše

    Kad kupiš od svastika online za smirenje i psr uradiš kod onoga što živi u Beogradu, možeš Lipa laganica da ga povučeš Zdravku umjesto cijevi one književnice eseistkinje

    4
    1
    1. Ivi komentariše

     I budeš siguran da si doprineo punjenju kese jednoj kozi od Bjelopoljske kurve, napunjene prije vremena. Tebi moram jer si mi max simpatičan

 7. Ivi komentariše

  On se pogubio, ima kuću u Bijelo za koju nema papire. A ONAJ UTEKAO, NE ZNAJU GDJE JE, što ga je Katnić ispitivao za dodelu zemlje. 😂😂

  15
  1
 8. Sibirski komentariše

  Dati ovakvu izjavu nakon što je prije nekoliko dana uputio čestitku za dan državnosti takozvanoj državi Kosovo?! Licemjerno, da ne može licemjernije!!

  13
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.