Dvije sedmice od pronalaska tijela Elezovića ne mogu da utvrde uzrok smrti: Više tužilaštvo donijelo naredbu da se urade dodatna vještačenja

0

Četiri sedmice od nestanka policijskog službenika Rudolfa Elezovića iz Ulcinja i više od dvije sedmice od kako je njegovo tijelo pronađeno još nije utvrđeno da li je ubijen, pa je Više tužilaštvo donijelo naredbu da se urade dodatna vještačenja, poše Pobjeda.

Kako je Pobjedi saopšteno, obdukcija je urađena i nalaz je dostavljen tužilaštvu, ali on nije otklonio sve sumnje i nije sa sigurnošću rasvijetlio smrt visokog policijskog funkcionera, pa će ključni biti dodatni nalazi forenzičara, različitih struka. Njima je povjereno da utvrde sa kim se Elezović tog kobnog 27. maja sastao i gdje je sve bio, sa kirnje komunicirao telefonom, koji su mu bili posljednji kontakti te da li mu je od nekoga bila ugrožena bezbjednost.

Za sada slučaj ostaje pod velom tajni, jer se, od dana kada je napuštio porodični dom, pojavljuje više kontradiktornih informacija.

ISTRAGA I SPEKULACIJE

Elezović je izašao iz kuće bez službenog pištolja i, prema svim dostupnim detaljima, otišao da se sastane sa nekom osobom. Činjenica da se nenaoružan zaputio prema rijeci Bojani navodi na zaključak da taj susret iskusni policajac nije procijenio kao rizičan.

Deset dana kasnije, 8. juna njegovo tijelo pronađeno je u rijeci, sa ranom od metka u sljepočnici. To je bio ključni osnov za plasiranje glasina da je izvršio samoubistvo.

No, Rudolf Elezović, prema svim dostupnim informacijama, porodici nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, niti nagovještaj da će sebi učiniti nešto. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde daje bio stabilna ličnost, spreman da se uhvati u koštac sa problemima.

Činjenica daje pronađen u rijeci, prema tumačenju eksperata koje je Pobjeda konsultovala, dodatno podriva priče daje sebi oduzeo život. Čudno je i daje revolver, koji nije obilježen ili registrovan, nađen tek nakon dva ili tri dana…

Elezović je rukovodio brojnim akcijama protiv kriminalaca koji su pokušavali preko granice dašvercuju drogu. Dobro obaviješteni izvori navode da je sve što je radio dokumentovano u službenim zabilješkama i izvještajima..

I to je bio jedan od motiva tužilaštva da se do posljednjeg detalja istraži za sada misteriozna smrt policijskog službenika.

(CdM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.