Dva lica uhapšena zbog napada na policajce

0

Nikšićka policija je uhapsila dvije osobe zbog vebalnog i fizičkog napada na pripadnike policije.

Službenici Interventne jedinice su sinoć uočili vozilo koje se velikom brzinom kretalo kroz ulicu Rifata Burdževića nakon čega su se uputili za tim vozilom uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju za zasutavljanje vozila.

Ovo vozilo je nastavilo kretanje ka naselju Oštovac i nakon kraće potjere vozilo je zaustavljeno u ovom naselju kada su dva policijska službenika prišla vozilu i pristupila kontroli D.M. (27) iz Nikšića i bezbjednosno interesantnog lica V.D. (29) iz Nikšića.

On su vrijeđali policijske službenike, dok je V.D. i fitzički napao policijske službenike i pružao aktivan otpor prilikom sprovođenja službene radnje.
Dva pripadnika policije su zadobila lake tjelesne povrede.

Po nalogu nadležnog tužioca V.D. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Drugo lice, D.M. je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Osim toga, protiv V.D. je podnijeta i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Podsjećamo da ova dva lica fizički napala službenika Uprave policije 9. avgusta kada su mu nanijeli lake tjelesne povrede. Oni su tada lišeni slobode za nasilničko ponašanje a koje je tužilac nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.