Duško nije mrtav, oni nijesu živi

0

Piše: Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV Prva i osnivač portala Borba

27. maja 2004. godine ispaljen je hitac u Duška Jovanovića. Kukavice iz mraka pucale su u slobodnog čovjeka. U hrabrog novinara. U borca za pošteniju i pravedniju Crnu Goru. U čovjeka koji se borio za ideju i za ideale. Hitac koji je ispaljen u mraku, tog 27. maja, ostavio je trajne posledice, ne samo na njegovu porodicu, već na jedan narod, koji se ni nakon toliko vremena nije oporavio od te rane.

Duško Jovanović je bio jedini medijski svjetionik slobode i pravde, dok su druga „novinarska“ pera pisala po diktatu onih koji su tog 27. maja 2004. godine pucali u istinu.

Meni je bila čast da poznajem Duška. Čast što sam jedan od onih s kojim sam dijelio političke i novinarske ideje. Ponosan sam što sam godinama bio u njegovom političkom i novinarskom okruženju.

Ono što danas predstavljaju oni zbog kojih je život dao, samo je tragikomična karikatura. Tužno je danas gledati kako i politički puleni onih koje je Duško tekstovima targetirao kao mafiju, danas jurišaju sa naslovnih strana tog prodanog biltena. Krevelje se sa naslovnica tog biletana oni koji su hapsili Duška, koji su mu zagorčavali život, prebijali ga, hapsili i na kraju ubili.

I nije mrak ugasio ono što je Duško stvorio jer to Duškova žrtva ne dozvoljava, ali su to uradili oni koji su opljačkali Srbiju, predali tu novinu na upravljanje i onima koji su te 2004. godine slavili njegovu likvidaciju.

Ja sam ponosan na svoj rad, Duška nijesam i neću nikada obrukati. On je svoje mjesto našao u istoriji, a našli su i oni koji milionima pokušavaju, bez uspjeha, da operu obraz.

I danas, 20 godina kasnije, reći ću:

Duško nije mrtav, oni nijesu živi!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.