Ðurić: Počela hajka na Srbe na Kosovu

0

Na administrativnom prelazu Jarinje juče u popodnevnim satima privremene prištinske institucije uhapsile su Srbina Gorana Stanišića, pod optužbom za navodne ratne zločine, saopštila je Kancelarija za KiM, a direktor Kancelarije Marko Ðurić kaže da je posle obraćanja predsjednika Srbije počela očekivana hajka na Srbe.

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen pred svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

Goran Stanišić je raseljeno lice sa KiM i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, u kom živi i Bogdan Mitrović – simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svjedočenja kosmetskih Albanaca.

Stanišić je često dolazio na Kosovo i Metohiju, poslednji put prije mjesec dana, i do danas nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza, ističe direktor Kancelarije za KiM.

– Samo nekoliko sati pošto je predsjednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namjera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima – istakao je Ðurić.

Hapšenje Stanišića je još jedan u nizu primjera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito sjevera Kosova i Metohije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.