„Duboka država“ u akciji: Peticijom hoće da spriječe rekonstrukcije Vlade, traže da ostane ministraka Jakšić-Stojanović

0

Prosvjetna zajednica pokrenula je peticiju kojom traži nastavak angažovanja ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović i njenog tima, koji bi mogao biti prekinut najavljenom rekonstrukcijom Vlade i političkom preraspodjelom resora.

„Duboka država“ tako traži peticijom nastavak, kako kažu, „intenzivno započetog i obećavajućeg procesa oporavka sistema obrazovanja koji su Jakšić Stojanović i njen tim pokrenuli od stupanja na čelo MPNI“.

„Povodom najava rekonstrukcije Vlade i novih personalnih rešenja na čelu resora prosvjete, ovim putem izražavamo svoje nezadovoljstvo činjenicom da je prosvjeta još jednom planirana za najbanalnija politička potkusurivanja. Naime, prvi put nakon mnogo godina na čelu ovog resora je ministarka koja je, zajedno sa svojim timom, pokazala profesionalnost, znanje, volju, entuzijazam, snagu i odlučnost”, naveli su iz tzv. prosvjetne zajednice, prenosi portal Roditelji.me.

Ističu da je za kratko vrijeme ovaj tim je uradio izuzetno mnogo – ministarka Jakšić Stojanović je obišla skoro sve škole u Crnoj Gori i upoznala se sa konkretnim stanjem u njima, na osnovu čega su sprovedene konkretne aktivnosti.

Pokrenut je niz projekata, kako međunarodne saradnje, tako i onih čiji je cilj obnavljanje infrastrukture i opreme u školama. Riješeni su i godinama nagomilavani problemi i, najvažnije, pokrenut je širok proces sveobuhvatnih reformi sistema obrazovanja. I tako, sve do trenutka dok sebični partijski hirovi, banalna politikantska kombinatorika i nezajažljivi kvazipolitički interesi ne obesmisle ovaj zaokret u sistemu obrazovanja“, zaključili su iz tzv. prosvjetne zajednice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.