“Državni udar”: Branki Milić će da sude u odsustvu

“Državni udar”: Branki Milić će da sude u odsustvu

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odloženo je za 13. decembar. Sudija Suzana Mugoša saopštila je da je nephodno da se spise predmete dostave Specijalnom državnom tužilaštvu radi iniciranja prijedloga da se Branki Milić sudu u odsustvu.

“Imajući u vidu da je zakonom o krivičnom postupku sud dužan da postupak sprovede bez odugovlačenja i onemogući svaku zloupotrebu prava licima koja učestvuju u postupku, a što je u ovom slučaju očigledno, vijeće nalazi da je neophodno spise predmeta dostaviti Specijalnom državnom tužiocu radi iniciranja predloga za suđenje u odsustvu Branki Mlić jer nije dostupna državnim organima a postoje važni razlozi da se istoj sudi u odsustvu posebno cijeneći da se radi o pritvorskom predmetu i da je u odnosu na istu raspisana potjernica 28.11. i donijeto rješenje ovog vijeća o određivanju pritvora koje je potvrđeno od strane Apelacionog suda”, rekla je Mugoša

Sudija Suzana Mugoša juče je odbila predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak u odnosu na Branku Milić kao neosnovan.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *