Državljanin Republike Srpske završio u Spužu zbog vožnje u pijanom stanju

1

Državljanin Republike Srpske D.G. (43) iz Istočnog Sarajeva je po hitnom postupku jutros upućen na izdržavanje 15-dnevne kazne zatvora zbog vožnje u pijanom stanju.

On je kako je saopšteno iz Suda za prekršaje Budva juče oko 20 časova na magistralnom putu Herceg Novi- Kamenari u mjestu Baošići upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,16 promila alkohola u krvi.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi odjeljenja u Herceg Novom Jasna Vrbica mu je u hitnom postupku izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Pored toga izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

“S obzirom na to da se radi o stranom državljaninu, D.G. je odmah upućen na izdržavanje kazne u UIKS”, navedeno je iz budvanskog Suda za prekršaje.

Kako je na teritoriji koja je u nadležnosti ovog suda u vremenu nakon ublažavanja mjera donijetih nakon okončanja epidemije koronanvirusa primijećen porast izvršenja najtežih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (vožnja pod dejstvom alkohola, odbijanje alkotestiranja, prekoračenje brzine u naseljenim i nenaseljenim mjestima za najmanje dvostruku vrijednost i više), apeluju na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne izlažu sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju opasnostima po život i štetu većeg obima, a sebe zatvorskim kaznama.

“Za ukazati je da svi pobrojani prekršaji po automatizmu iziskuju isključenje vozila iz saobraćaja na licu mjesta, privođenje prekršioca u prostorije nadležnih odjeljenja bezbjednosti pri Upravi policije do daljeg privođenja kod nadležnog suda za prekršaje. Zato još jednom apel na vozače da svoju vožnju prilagode kako uslovima na putu, tako i strogim zakonskim propisima”, poručuju iz Suda za prekršaje Budva.

1 Comment
 1. Kafanski filozof komentariše

  Drzavljanin Republike Srpske ???.
  Znaci : Nema vise BiH kao drzava ???.
  Nesto mi izmaklo !.
  Kad se to odcepljenje desilo ?.
  Dobro je, nek je sa srecom !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.