Država mora da reaguje na optužbe ljekara: Hrapović da podnese ostavku, otkriti ko je falsifikovao datume izolacije osoba koje su pod nadzorom!

3

Sindikat doktora medicine Crne Gore je otvorio Pandorinu kutiju. Sve ono o čemu se i ranije govorilo, sada je, nažalost, dobilo potvrdu. Naš zdravstveni sistem nije onakav, opet nažalost, kakvog nam mjesecima predstavljaju. I to ne kažu laici, već, javno, oni najkompetentniji. Ljekari.

Hirurški precizno, Sindikat je po šavovima, otkrio sve nedostatke. Bolno, ali poučno, ako izvučemo pouke iz toga. Od najobičnijih stvari koje im nedostaju za rad do skandaloznog ponašanja ministra Kenana Hrapovića i njegove djece.

I optužbe ili sugestije Sindikata, nek ih svako shvati kako želi, ne smiju da ostanu bez reakcije države. Najmanje što ministar zdravlja može da uradi jeste da još danas podnese ostavku. Makar kao moralan čin posle ove objave Sindikata, da se njegova djeca igraju i fotografišu za društvene mreže sa zaštitnim maskama, koje nedostaju ljekarima. Podsjetimo, ministar Hrapović je, rijedak slučaj, ako ne i jedini u Evropi, da pokriva tu odgovornu funkciju, a da po profesiji nije ljekar, nego ekonomista!

Još uvijek nijesmo u vanrednom stanju, daj Bože da i ne budemo, ali u hodu moramo popravljati stvari. Jer, zdravstveni sistem je prva brana zaštite ne samo od koronavirusa, nego od mnogih drugih pošasti. Ako ta brana popusti za milimetar ili ne daj Bože pukne, onda je država u ozbiljnom problemu. Zato država ne smije da se ogluši o sve ono što je Sindikat naveo kao ozbiljne propuste.

Poslušajmo i saslušajmo ljekare, uradimo sve što traže. I mi i država. Koliko god to bilo bolno po neke. Važniji su životi od funkcija.

Opasno zvuči njihovo upozorenje da im “nedostaju protokoli postupanja u potencijalnim situacijama, smjernice za razdvajanje čistih i prljavih puteva, protokoli o postupanju prema pacijentima koji su testirani kao negativni a iz nadzora su i imaju razvijene simptome, kliničku sliku koja imponuje COVID-19 infekciji, kao i za brojne druge situacije”.

Svi ovi nedostaci, kako tvrde ljekari, dovode do haotičnog kretanja i postupanja što za rezultat ima potencijalno zaražavanje većeg broja zdravstvenih radnika.

Ne možemo da vjerujemo da ljekari ovako teško optužuju Vladu, koja nas ubjeđuje da je stanje dobro.

“Na sajtu Vlade objavljen je spisak osoba koje su pod nadzorom ali sa netačnim datumima početka izolacije”, saopštili su iz Sindikata ljekara medicine.

Vlada bi ovo morala da demantuje, ako nije istina ili bi neko iz Vlade trebao da krivično odgovara za objavljenu laž. Ovo je više nego skandalozno, jer neko lažira, ako je vjerovati Sindikatu, podatke koji ne smiju da se falsifikuju i tako možda dovodi u opasnost zajednicu.

Svjedoci smo da je tužilaštvo hapsilo novinare zbog pisanja o događajima koji su se desili, koji nijesu bili laž. A ovdje se ćuti na ovako krupnu optužbu koju iznosi ne bilo ko, već Sindikat ljekara medicine.

Pitanja je mnogo, ćutanje nije opcija za odgovor. Svi zajedno, možemo sve, razjedinjeni, lak smo plijen!

Skandal: Djeca ministra zdravlja Kenana Hrapovića se slikaju sa maskama, koje nedostaju ljekarima!

3 Comments
 1. Lange komentariše

  Islam ljudi ,ako se ikad desi smak svijeta islam ce biti kriv.ogavno dekadentna muhamedova skupina

  5
  1
 2. Lange komentariše

  A dje su ovi doktori i medicinski radnici bili kad im ovi ISISOVCI makose kosovku devojku sa zida ,pih na svo zdravstvo.a hrapo umutio da zaposljava muslimane iz sve snage

  7
  1
 3. Yox komentariše

  U kulturnoj zemlji bi ministar dao sam ostavku,ali mi smo daleko od toga.Mene zanimasta ce biti sa Ruskinjom koja je navodno sirila laz o broju zarazenih posto je korona to demantovala i pokazala da je lazov opet vlada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.