Drecun: Istragu o ubistvu Ivanovića usmjeriti ka Haradinaju

0

Predsjednik skupštinskog Odbora za KiM u parlamentu Srbije Milovan Drecun izjavio je da je automobil pronađen blizu mjesta ubistva Olivera Ivanovića pogrešan trag, piše B92. Kako kaže Drecun, to treba da zavara dok odgovorni ne sakriju ključne stvari.
Prema njegovim riječima, istragu možda treba usmjeriti prema Kadriju Veseljiju i Ramušu Haradinaju, koji su odmah odbili da se srpski organi uključe u istragu, dok je, kako kaže, Hašim Tači u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem izrazio spremnost da se srpskiorgani uključe.
“Da li možda istragu treba usmjeriti prema Veseljiju i Haradinaju, ne kao organizatorima, ali kao nekima koji hoće da sakriju šta se desilo i da istragu usmjere u pogrešnom pravcu”, smatra Drecun.
“Ovo ubistvo je urađeno profesionalno. Nema tragova, čak i kamere koje su snimale, snimile su izvršioce pod maskama, ostavljen je samo jedan pogrešan trag, koji treba da nas zavara dok oni ne sakriju ključne stvari, a taj pogrešan trag je automobil”, smatra Drecun.
Kaže da imajući u vidu izvještaj Stejt departmenta, koji je nekoliko dana prije ubistva Ivanovića izdao saopštenje svojim turistima o mogućim nemirima na Sjeveru Kosova, dodaje da ako Vašington zaista želi da doprinese rasvjetljavanju ubistva, ne mora da nudi pomoć FBI, već da Beogradu da obaveštajna saznanja na osnovu kojih je napravljena procjena Stejt departmenta.
“Napravljena procjena Stejt departmenta možda može dovesti do onih koji su ubili Olivera Ivanovića”, ističe Drecun.
Navodi da bi Srbija mogla tražiti i od Londona njihova saznanja, i podsjeća da je posljednjih mjeseci primjećeno pojačano prisustvo Britanske specijalne službe posjebno na Sjeveru Kosova.
“Njihovo pojačno delovanje znači da su došli do nekih informacija, koje bi možda dovele do ovog zločina”, kaže Drecun.
Kako je istakao, Srbija bi mogla informacije o izršiocu i naručiocu dobiti s jedne strane od Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Šika, sa druge strane od Britanije i Amerike, a sa treće strane, za koju kaže često zaboravaljamo, od Albanije i Edija Rame.
“Oni bi možda mogli da nas dovedu do informacija o izvršiocu i naručiocu. Pitanje je da li ove tri strane imaju interes da dostave informacije, pretpostavljam da ne. Biće teško bez obavještajnih informacija rasvijetliti ubistvo, jer tragova gotovo da nema”, zaključuje Drecun.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.