Drecun: Haradinajeva ostavka je stara igra

0

Predsjednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da je ostavka Ramuša Haradinaja, zbog poziva Specijalnog suda za ratne zločine na KiM, stara igra koja mu je donijela rezultat u dva navrata kada mu je suđeno u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju.

On je naglasio da je tada Haradinaj oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza, da je postao nacionalni junak i uspeo da se izdigne iz “miljea lokalnog kriminalca, teroriste i zločinca” kao političar broj jedan među Albancima na KiM.

– Sada pokušava na isti način još više da pridobije glasačko tijelo za naredne izbore i da se nametne kao najveći branilac časti, Kosova, OVK, kao neko ko na najbolji način štiti albanske interese i koji je uvijek spreman za sukobe sa srpskim narodom i sa Srbijom – naveo je Drecun za TV Pink.

Za razliku od prethodnih odlazaka u Hag, Drecun kaže da je situacija za Haradinaja sada drugačija i da će, ukoliko bude podignuta optužnica, morati da bude procesuiran bar po komandnoj odgovornosti.

– Tu za njega tešku situaciju koju, pretpostavljam, nije očekivao on pokušava politički da iskoristi na što bolji način, nuđenjem ostavke, izazivanjem izbora, da na taj način profitira i da se nametne kao najača stranka – rekao je Drecun.

Na taj način bi Haradinaj, smatra on, postao nezaobilazni politički činilac i mogao bi da vrši pritisak da će doći do političke nestabilnosti ako bude osuđen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.