Drecun: Beograd ne može da vjeruje Albancima

1

Bivši predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak loše vodi taj proces jer, kako kaže, popušta Prištini da se i dalje ne drži dogovora.

Drecun je tako reagovao na jučerašnje saopštenje Lajčaka u kojem je naveo da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen zbog virusa korona.

“Lajčak može da se poziva na virus korona, ali ne može da sakrije istinu da Priština minira nastavak razgovora i da ne želi da se postigne bilo kakav dogovor, već samo pokušavaju da dobiju priznanje od Beograda i ništa drugo”, rekao je Drecun za TV Pink.

Ističe da umesto da EU insistira kako bi pokazala da Beograd ima validnog sagovornika koji je spreman da nešto ispregovara i realizuje, ona, dodaje, dozvoljava Prištini da se “tako ponaša”.

“Zbog toga Beograd ne može da veruje Albancima da će realizovati ono što ćemo se dogovoriti u budućnosti”, naveo je Drecun.

Upitan da prokomentariše jučerašnja hapšenja veterana OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, Drecun je rekao da je to hapšenje bilo očekivano zbog toga što su veterani te organizacije iznosili poverljivu dokumentaciju iz Tužilaštva specijalnog suda za OVK.

Ističe da su ta dokumenta korišćenja za zastrašivanje svedoka, da je njihov identitet otkriven i da su veterani OVK saznali ko su zaštićeni svedoci.

1 Comment
  1. Maja komentariše

    A tebi se moze vjerovat? Ajde bjezi u penziju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.