DRAŠKOV DAMIN GAMBIT: Posljedni dani “Pobjede”!

0

Piše: Ivan Milošević

Smijenjen Draško od “Pobjede”! Kao da je smijenjen član CK, najuži član Politbiroa Milove stranke komunista. Baza se uznemirila, smjena je unijela nemir među zaposlene, oni su već organizovali baznu grupu podrške i Draška neće dati! Oni su Draškovi, a Draško je njihov! Otpjevali su i “Draško, mi ti se kunemo”, stavili crvene marame i oformili partizansku gerilu i postavili uslove – do četvrtka traže Draškovo pomilovanje, u surotnom – štrajk!

Kažu i da im se ne sviđa novi gensek “Pobjede”, da se nije dovoljno dokazao na bojnom polju i da nije primać Drašku! Traže biografske i udbaške karakteristike novog genseka, koliko je radio u službi, koliko je okačio medalja i koliko je krvario na medijskoj Sutjesci i Neretvi! U suprotnom, baza je odlučna da samoupravno donese odluku o stupanju u višedecenijski štrajk, jer “Pobjeda” nije ničija privatna prćija, nego javno dobro od opšteg interesa i mora se braniti do zadnjeg komuniste! Ko zna, možda neki četnik rovari u njihovoj pozadini, radi za stranu beogradsku službu i namiče veljesrpske poene za predstojeću veljerpsku okupaciju “Pobjede”, ali i Crne Gore! “Pobjeda” i Crna Gora su jedno, kao dva oka u glavi i to jedinstvo je gradio Draško i odlazio je na radno mjesto kao brigadirski omladinski udarnik, svako jutro podizao veljecrnogorsku zastavu i puštao veljecrnogorsku Ranjinu himnu i svetlao obraz komunistima koji su pali za otadžbinu i diktaturu proleterijata!

Preko 30 zaposlenih, odnosno polovina ( nijesam znao da “Pobjeda” ima toliko radnika) predala je članske karte Drašku i traži od njega da izdrži i da formira konspirativnu osnovnu partijsku ćeliju i da krene u rat za mir, odnosno opstanak u fotelji. Za njih Draško je bio sve, Bog i batina, i oni ne priznaju stvarne vlasnike, koje su tamo negdje gdje oni nijesu i čak hoće da odlučuju o svojoj imovini i da postavljaju urednike i direktore kako im je volja. No pasaran, poručuju radnici i već su se naoružali kao španski borci i pripremili Draškov damin gambit!

Čudo od zaposlenih branitelja Draška! Već godinama truju čitaoce i ostale mržnjom prema Srbima, od Srba su napravili idološka i nacionalna strašila, većinom proglasili za domaću petu kolonu i organizovali su medijske procese protiv Srba i za sve to uzimali pozamašna sredstva svake godine iz republičkog budžeta. I sada hoće da im neko smijeni ideološkog oca i medijskog učitelja! Ogrezli u mržnji prema svemu što je srpsko,tamburaju svaki dan protiv Srba i organizuju medijske i ostale pobune i blokade i žele da nastave! I ne daju Draška i “Pobjedu”!

I ne znam koju se onu stvar bune, kada im je Draškov nasljednik, preko druge strane “Pobjede” saopštio da iako je Draško otišao, njegov duh je sačuvan i da će novi urednik slijediti njegove medijske i ideološke temelje, odnosno da će tući iz svih oružja po Srbima i njihovom “srpskom svetu” i da more kod Petrovca neće biti srpsko, u suprotnom on medijskog hljeba neće jest. Još je članak zaslanio omiljenom komunističkom parolom da će pod njim “Pobjeda” i dalje biti antifašistička! Još uvijek mi nije jasno ko je to fašista u Crnoj Gori i po čijoj glavi mlati novi-stari urednik “Pobjede”? Vjerovatno misli na četnike, odnosno Srbe, koji su rujno vino pili sa NJemcima i ostalim domaćim izdajnicima! Ipak, ta priča više ne pali, barem ne u onoj mjeri kao 45-te!

Majke mi, ovu “Pobjedu” treba ugasiti i to pod hitno! Valjda se tada medijska scena barem koliko-toliko oporavi i prestane da izmišlja domaće i strane izdajnike. Bez “Pobjede” možda shvatimo da u Crnoj Gori nije bilo fašista, ali zato jeste crnih, vranih komunista, za koje su svi koji nijesu bili komunisti, po prirodi stvari bili izdajnici i fašisti!

Ukoliko “Pobjeda” sa dokazanim ideološkim sklopom urednika i većine zaposlenih broji posljednje dane, onda taj proces treba pozdraviti i ubrzati. Od toga Crna Gora neće imati nikakve štete, štaviše, biće svi na dobitku. Posebno dosadašnji Srbi, četnici i domaća peta kolona! A i ostalima će biti bolje, jer neće čitati trovačke antisrpske tekstove. Ipak, i oni moraju živjeti sa Srbima, a sa njima će garant bolje živjeti bez “Pobjede”!

(Srpska24)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.