Dragi Vujačić: Osim supruge, koronavirus imamo ja i troje djece, osjećamo se dobro!

0

piše: Dragi Vujačić

Juče kasno u noć smo dobili potvrdu da smo, osim supruge, ja i moja tri sina pozitivni na Koronu. To smo i očekivali. Tako da mi upadamo u onih osam.

Bolje smo svi. Zapravo ja još vučem laringijalni kašalj i blagi bol u grlu, a najstariji sin temperaturu. Ostali su ok.
Otac živi sa nama i pokušali smo, koliko toliko, da ga izolujemo. On nema simptome, tako da ga nisu testirali. Za njega najviše brinem. Ima 91 godinu.

Nama ostalima je ovo lako palo. Do sada. Da nismo znali da je Korona u pitanju mislili bi da je grip i to ne neki od najjačih koje pamtimo. Ja imam 55 godina i očekivao sam teže simptome.

Poslije bitke su svi generali pametni

Jeftine karte Rayanaira u oktobru su se ukazale kao idealna prilika da supruga i ja, putovanjem u Barcelonu proslavimo srebrnu svadbu.

Na dan leta vsc je bilo aktuelno žarište u sjevernoj Italiji. Razmišljali smo. Španija je bila čista. Poći u Barcelonu je bilo kao poći u Crnu Goru. Po dolasku u Kataloniju uz šetnje po divnom gradu pratili smo situaciju u svijetu. Virus se rapidno prenosio. Nakon nekoliko dana, pojavljuje se veliki broj oboljelih u Madridu.

Ipak na dan povratka u Crnu Goru, osim nekoliko slučajeva po selima u Kataloniji, Barcelona je bila još uvjek čista. Bez ijednog zvanično oboljelog. Taj dan vlada je zabranila sve letove iz španije. Da smo doletjeli normalno RayanAirom u CG možda bi nas smjestili u karantin. Ne znam da li smo ih tada imali i da li su bili funkcionalni. Ovako, smo se snalazili kako znamo. Kao i mnogi drugi sa našeg ali i drugih letova. Odabrali smo opciju Atina – Tirana, pa drumom. Tada još nisu postojali nikakvi formulari za popunjavanje na granici, uputstva ili slično.

Supruga je već sjutradan dobila temperaturu i mi smo, za svaki slučaj odmah stupili u kontakt za Centrom za Epidemiologiju. Od tada smo postupali po njihovim instrukcijama. Da li bi sve ovo ponovili da smo znali, naravno da ne. Glupo je i pričati. Da li je bilo još zaraženih povratnika koii se nisu prijavili, ne znam. Previše je DA LI u svemu tome. Neću više da vas zamaram sa ovim. Samo povremeno ću vas obaviještavati o našem stanju. Čisto da sa vama podjelim iskustva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.