DPS: Zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu, direktor da podnese ostavku

0

DOO “Vodovod i kanalizacija” Nikšić je još jedan primjer neznavenosti i neumijeća lokalne vlasti, usljed koje štetu trpe samo i isključivo građani grada pod Trebjesom. Upozoravali smo u prethodnom periodu da postoje brojne manjkavosti u radu aktuelnog direktora, koji očigledno nije sposoban da odgovori svim izazovima koje direktorska funkcija u jednom, za grad, ovako važnom preduzeću, donosi, saopštio je DPS Nikšić.

“Mandat Željka Cicmila obilježavaju brojne sporne situacije, koje on ne sankcioniše na valjan način, čime opet nanosi nesagledivu štetu samom preduzeću. Primjera radi, ukazivali smo na to već da u Nikšiću, čim padne kiša, ne postoji kvalitetna voda za piće, a da stvar bude još gora nijednom nijesu demantovani navodi da ovo preduzeće štedi na hloru, te da voda nije u dovoljnoj mjeri hlorisana, što je nedopustivo, naročito kad se posmatra sa aspekta zaštite zdravlja građana”, kaže se u saopštenju.

Napominju da vrijedi podsjetiti i na to da sistem ovog preduzeća danas ne funkcioniše ni s pola kapaciteta, jer je onda oboren hakerskim napadom, koji i dalje nije rasvijetljen, pri čemu građani ukazuju na čudne okolnosti u vezi sa računima za usluge koje pruža ovo preduzeće, počev od pogrešnog napisanih prezimena pa dalje.

“Dalje, ono čemu nikad ni u jednom nikšićkom preduzeću se nije moglo svjedočiti, dogodilo se u DOO “Vodovod i kanalizacija” – rukovodioci tuku zaposlene, a pri tome prolaze gotovo nekažnjeno, uz blage opomene, za takvo svoje sramotno postupanje, što je skandalozno. Osim što se ne osjećaju bezbjedno na radnom mjestu, zaposleni imaju razloga za nezadovoljstvo i zbog toga što u periodu koji traje duže od 6 mjeseci, njihove plate nijesu usklađene sa granskim kolektivnim ugovorom, usljed čega za svoj rad primaju manje zarade nego zaposleni u drugim institucijama. To se, naravno, usljed inflacije koja divlja, loše odražava na njihov životni standard, što je opet posljedica nečinjenja aktulenog rukovodstva koje predvodi Cicmil”, ističu u nikšićkom DPS-u.

Posljednje u nizu, dodaju, Cicmil je na prethodnoj sjednici SO Nikšić, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao Odluku o javnom vodosnadbijevanju na teritoriji opštine Nikšić, koja je neustavna i nezakonita, zbog čega će Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnijeti Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti pred Ustavnim sudom.

“Građani Nikšića zaslužuju menadžment ovog preduzeća koji će, ako ništa drugo, bar znati da obezbijedi uslove za to da imaju kvalitetnu vodu za piće, a zaposleni nadređene koji će znati da cijene njihov rad. Zbog svega navedenog, i iz profesionalnih, i iz moralnih razloga, aktuelni direktor Željko Cicmil mora podnijeti ostavku”, zaključuju u DPS Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.