DPS potrošio više od 23.000 evra za izbornu kampanju u Nikšiću

18

Izborna lista Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića do sada je na izbornu kampanju u Nikšiću potrošila malo više od 10.000 evra, dok je koalicija Evropski tim za Nikšić, na čijem je čelu Sanja Damjanović, utrošila duplo više – preko 23.000 evra, vidi se iz privremenih izvještaja o troškovima koje su učesnici izbora dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

To je bila dužnost partija oročena do juče. Do juče su na sajtu Agencije bili dostupni izvještaji samo za Narodni pokret i Evropski tim za Nikšić, mada su iz Agencije saopštili da su svi ispunili tu zakonsku obavezu.

Na izborima koji se održavaju u nedjelju učestvuju još četiri koalicije i partije. Učesnici izbora su, prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, dužni da pet dana prije dana održavanja izbora dostave Agenciji privremeni izvještaj o troškovima. Za one koji to ne urade, Zakonom je propisana kazna od 10.000 do 20.000 evra.

Iz Agencije su juče saopštili da su svi učesnici izbora dostavili privremene izvještaje, u kojima je “ukupno navedeno 106.277,15 evra troškova”. Primljeni su i njihovi izvještaji o medijskom oglašavanju na iznos od malo više od 62.000 evra

Kada je u pitanju Narodni pokret, prijavljeno je da su na iznajmljivanje sale Nikšićkog pozorišta dali 500 evra.

Svi ostali troškovi odnose se na toškove izrade reklamnog materijala. Od 9.664 evra potrošili su na ove troškove, 1.950 evra utrošeno je na 5.000 upaljača i magneta, 1.850 na isto toliko hemijski olovki, 1.150 na 100 šuškavaca, a ostatak je utrošen na majice, kačkete, zastave, maske… Osim dva reklamna spota na koja je utrošeno 300 evra, sve ostalo radio je “NK Faktor”.

S druge strane, koalicija predvođena Demokratskom partijom socijalista utrošila je 5.750 evra na istraživanje javnog mnjenja koje je uradila agencija “Damar plus”.

Evropski tim za Nikšić prijavio je da je na troškove za medijsko predstavljanje, oglase i publikacije utrošeno malo više od 17.500 evra. Više od 6.000 evra dobili su Nova M i TV Nikšić, a više od po hiljadu Antena M, Oki Air Broadcasting, kao i Portal Press i Rubik za socijalne medije.

(Vijesti)

18 Comments
 1. Dragan komentariše

  Sto ne stavi masku. Bila bi ljepsa. Manje bi se vidjela.

 2. Milica komentariše

  Zena ne mora biti ljepotica da bi bila zena, ali ova……..

 3. Boro komentariše

  Plus novac za kupovinu glasova…

  1. Nikoletina komentariše

   Koji premašuje bar deset puta ovo što su prijavili kao validno.

 4. Nikoletina komentariše

  Probili su rok sa ovim izvještajem, dakle, peglalo se i smišljalo kako ovu cifru spustiti na “prihvatljivo”.

 5. Todorina komentariše

  23.000 za kompletnu kampanju valsti koja se grčevito bori za ostanak na vrhu sa kojeg ako padnu mogu samo da se pakuju. Dajte, ljudi. Ukupan iznos ide na ko zna koliko.

 6. Slave komentariše

  A svaki odbor DPS-a dobio po 25.000 evra za potrebe kupovine glasa..

 7. Borac za pravdu komentariše

  Oni sa tim parama pokušavaju da trguju ljudskim dušama. Ali sve im je uzalud kad će 14. marta doživjeti ubjedljiv poraz.

 8. MatijaF komentariše

  DPS -u je rapidno opala podrška u Nikšiću, tako da samo uludo bacaju silne pare na kampanju.

 9. Istina komentariše

  To se samo dio onoga što su zaista potrošili

 10. Djole30 komentariše

  Tuđe pare lako troše. Nisu sigurno iz svojih džepova izvadili

 11. Niksa komentariše

  DPS je ulozio mnogo vise novca.

 12. Krle komentariše

  Dje je DPS kupovina glasova ?

 13. Vuk Miljanic komentariše

  To je mozda samo iznos koji je iskoristen za placanje reklama i bilborda a koliko je stvarno otislo na kupovinu glasova, pitam se pitam???

 14. Niksicanin komentariše

  23000€ potrošili na kampanju a 150000€ na kupovinu ljudskih duša. Ali sve im je džaba , odlaze na smetlište istorije

 15. sanya261 komentariše

  Po ovoliko su uzimale mjesne zajednice za kupovinu glasova, tako da nema potrebe da nam mastite oci. Znamo da se radi o vrtoglavo velikim ciframa, ali vi znajte da vam je bolje bilo da ste cuvali te pare, posto vam ni kupovina nece pomoci da pobijedite na lokalnim izborima u Niksicu.

 16. Gabrijela komentariše

  Sramna partija, tako će i skončati u nedelju. Biće ponižena i unižena u Nikšiću.

 17. Vujke komentariše

  Iznos je ubjeđen sam i 10 puta veći. Pa kolena im klecaju a novac je narodni još uvjek kod njih. Samo zamislite kako sipaju da bi se iskoprcali iz šaka naroda…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.