DPS pokušava da obmane javnost: Litija u Podgorici pokazala da su protesti politički

DPS pokušava da obmane javnost: Litija u Podgorici pokazala da su protesti politički

Litija u Podgorici pokazala je da su protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti partijski i politički, a ne vjerski skupovi, saopštili su iz odbora Glavnog grada Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke kazali su da se to moglo vidjeti po političkim porukama, uvredama na račun predsjednika Crne Gore, verbalnoj „odbrani“ Kosova, kao i po ikonografiji koju su, kako su naveli, predstavljale isključivo srpske zastave.

“Večerašnja litija u Podgorici pokazala je da su protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica sada i de facto partijski i politički a ne vjerski skupovi”, rekli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, više je nego jasno da je Demokratski front (DF) kolovođa tih protesta.

To je, kako su kazali iz DPS-a, indirektno potvrdio i lider DF-a Andrija Mandić na današnjoj konferenciji za novinare, navodeći da su na protestima gotovo samo pristalice tog političkog saveza.

Iz DPS-a su naveli da ostatak čine malobrojne pristalice Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore, Socijalističke narodne partije i Demokrata.

“Dakle, nakon skoro dvadesetak dana prikrivanja iza forme vjerskog skupa, večeras je na jasan način demonstrirano da je krajnji cilj smjena vlasti, promjena strateškog političkog kursa i uspostavljanje onog po mjeri Mandića, Milana Kneževića i njihovih ideoloških istomišljenika”, rekli su iz DPS-a.

Kako su naveli, to građani Crne Gore i državni organi neće dozvoliti.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *