DPS od donacija dobio pola miliona evra!

1

Demokratska partija socijalista (DPS), odnosno lista „Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović“ je prema posljednjim podacima Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) prikupila još 23.840 eura donacija, pa se njihovi ukupni prilozi zaokružuju na pola miliona eura, odnosno 501.552 eura.

ASK je juče objavio nove podatke o prilozima političkim partijama za period od 4. do 19. avgusta, pa je vladajuća partija sa iznosom od 477.712 eura za period od 5. jula do 3. avgusta rekorder u donacijama.

Od juče prilozima može da se pohvali i koalicija “Za budućnost Crne Gore”, za koju na sajtu ASK piše da ima 181.448 eura od donacija.

DPS nema maksimalne priloge, ali na ivici kršenja zakona

U ovom izvještajnom periodu nije bilo maksimalnih iznosa donacija za DPS, ali je prvo ime na tabeli sajta ASK-a novi državni službenik i bivši civilni aktivista, istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Saša Zeković.

On je vladajućoj partiji donirao 350 eura, što je potvrdio u izjavi za “Vijesti”.

Na pitanje da li je postao član DPS, Zeković je odgovorio odrično.

Zeković je bio na čelu Savjeta za građansku kontrolu rada policije, a krajem juna je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

“Donacija je lična i samostalna odluka da podržim politiku i program u koje vjerujem. Kroz ukupno iskustvo, Demokratsku partiju socijalista prepoznajem kao aktera koji je istinski sposoban i odlučan da gradi građansko društvo i radi na društvenom prihvatanju svakog pojedinca”, rekao je on Vijestima na pitanje da li mu je neko sugerisao ili tražio donaciju.

DPS-u su od 4. do 18. avgusta najviše donirali aktivisti Rajko Đurić iz nikšićkog odbora -2.000 eura, Vladimir Filipović iz ulcinjskog – 1.000, dok su po 950 eura uplatili Živko Kecojević (OO DPS Nikšić, sekretar sekretarijata za investicije Opštine Nikšić), Luka Jovanović (OO DPS Nikšić, rukovodilac u EPCG) i Radenko Čvorović.

Po 900 eura dali su Sait Kalač i Srđan Popović, a Nikola Bezmarević (OO DPS Nikšić, rukovodilac u EPCG) 850 eura.

Direktor Deponije Podgorica Arsenije Boljević (GO DPS) dao je 800 eura, 750 eura Borko Nikčević, Mira Kovačević 700 eura, a Predrag Krivokapić 650. Po 600 eura uplatili su Bojan Đakonović, Radan Radulović i Ratko Živković, a Lazar Mijanović 550 eura.

Direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović (GO DPS) donirao je 500 eura, kao i Borislav Janjušević, Danijel Vujačić, Danko Surjan, Dejan Pavićević, Miloš Dedić i Slađana Lakićević.

Maksimalni iznos od 5.000 eura vladajućoj partiji ranije su uplatili biznismeni Igor Mašović, Milić Novović, Nenad Ivanović i Aleksandar Božović.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Mozete li jednom u zivotu dane budete govna i da te donacije preusmjerite ka nezaposlenima koji su u toj poziciji zahvaljujuci vama ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.