DPS nikad jači, totalni poraz kompletne opozicije

0

Rezime izbora u 10 opština, plus Golubovci je totalni trijumf Demokratske partije socijalista. U svim gradovima u kojima su održani izbori, ta stranka je, gotovo sama, na pragu 50 odsto glasova. Ubjedljivo su trijumfovali u Podgorici, Danilovgradu, Pljevljima, Bijelom Polju, Šavniku, Golubovcima, Baru, Kolašinu i Žabljaku. U svim tim gradovima, ili će sami ili uz mali broj mandata neke od manjih stranaka moći bez problema da vrše vlast. Jedino su slabije rezultate ostvarili u Plavu i Rožajama.
Što se opozicije tiče, tu je samo došlo do prelivanja glasova unutar opozicionog tijela. Koalicija Demokrata i URA nije uzela ni jedan glas DPS-u i SD-u, već se tradicionalno biračko, opoziciono tijelo, ovaj put opredijelilo da njima da glas. Teško da će za utjehu neko sada, poslije ovakvog fijaska opozicije, veličati svoj rezultat i rast u odnosu na prethodne izbore, kad su svi doživjeli slom.
Što se tiče ostalih opozicionih subjekata, DF i SNP, u koaliciji, u svim gradovima su podbacili, ali su u većini gradova ostvarili dvocifren postotak.
Odličan rezultat su zabilježile Socijademokrate Ivana Brajovića, dok je SDP, totalno podbacio na ovim izborima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.