DPS napao Dritana: Abazović svjestan izdaje koju sprovodi

9

Stavovi Dritana Abazovića, iznijeti u intervjuu Javnom servisu, konfuzni i kontradiktorni, pokazali su, da iza njega ne stoji nikakva politika, nikakav program već da je on zastupnik grupe poslovno – političkog lobija koji već godinama, po bilo koju cijenu – makar i nestanka Crne Gore i gaženja njenog identiteta – bez ikakvih ideoloških principa i skrupula, želi dio vlasti u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

“Abazović je svojim povišenim tonom i često agresivnim odgovorima, pokušavao da uvjeri javnost u ono u šta ni sam ne vjeruje: da će sa svoja 4 poslanika, dakle 7 puta manjom snagom nego što ima nacionalistički, velikosrpski blok oličen u koaliciji Andrije Mandića, Milana Kneževića, Marka Milačića, uspjeti da usmjerava spoljnu i unutrašnju politiku Crne Gore i drži je na kursu evro – atlantskih vrijednosti. Jasno je da ni Abazović ne vjeruje da je to moguće, ali ga očigledne i sasvim izvjesne posljedice vlastohleplja njegovih mentora – postepena promjena karaktera crnogorske države, narušavanje stabilnosti i međuetničkog sklada, najava klerikalizacije Crne Gore – uopšte ne dotiču i ne brinu”, piše u saopštenju.

On, kako tvrde iz DPS-a, opravdanje za sopstvenu ulogu u ovom “projektu” nalazi u “zamjeni teza i izgovaranju neistina, poput one da je aktuelna vlast učestvovala u svim ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji”.

“Iako Abazović, samo nevješto reprodukuje stavove svojih mentora, ipak čudi da je pristao da ide po domaćim i regionalnim medijima, i ponavlja ove besmislice na zaprepašćenje poznavalaca prilika u regionu i onih koji se sjećaju da je upravo Crna Gora bila utočište za preko 180 000, izbjeglica sa Kosova, Abazovićevih sunarodnika; da su Crna Gora i njeno rukovodstvo predvođeno Milom Đukanovićem, pružili utočište za sve koje je Miloševićev režim proganjao, uprkos stalnim prijetnjama i akcijama zlokobnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike regrutovali sadašnji koalicioni partneri Dritana Abazovića.

Pokušaj pravdanja pred građanima Crne Gore, poređenjem DF sa desničarskom, nacionalističkom partijom AFD je toliko neumjesan i pokazuje Abazovićevo licemjerje ili apsolutno neznanje. Ova partija je u Njemačkoj u opoziciji, i njeni kontroverzni stavovi, nemaju nikakav uticaj na kreiranje državne politike Savezne Republike Njemačke. Zato Abazovićevo lukavstvo da svoj sramni čin kolaboriranja sa partijama koje slave četničku ideologiju, zastrašuju i napadaju nacionalne manjine, veličaju druge države a svoju ne priznaju, podvede pod neku normalnu evropsku praksu, ne može proći i predstavlja samo jalovo potcjenjivanje inteligencije gledalaca”, piše u saopštenju.

Nema, kako navode, kod Abazovića i njegove URA ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog.

“Sve su to bili predizborni mamci upotrijebljeni da se dio birača, koji se iz različitih razloga ne slažu sa politikom aktuelnog državnog rukovodstva, prevari i da se njihovi glasovi predaju klerikalnoj, nacionalističkoj opciji koja ne krije da sanja “srpski svijet”, sa prepolovljenim brojem Crnogoraca i dominacijom jedne nacije. Sve je to jasno i mnogo manje politički pismenima, od Dritana Abazovića. Zato je njegova uloga još besčasnija.

Demokratska parija socijalista će kao pojedinačno najjača partija u Crnoj Gori redovno raskrinkavati svaki, ovakav i sličan pokušaj licemjerja, zamjene teza ili otvorenog laganja kako bi se sakrila prava uloga URA – trojanskog konja velikosrpskog nacionalizma”, piše u saopštenju.

9 Comments
 1. Чомбе komentariše

  Ова секта баш се умислила да је још битна!

  36
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Ko o cemu, Milo Đukanović o “velikosrpskom nacionalizmu”. Nikako da shvati da ta formula koja mu je godinama sluzila za zavadjanje naroda, sada nije bas popularna. Njegov vjerni Konsiljere Beba mu danima trubi da to neprestano ponavlja kad napada Abazovica, dok je poznati krimos a njegov ortak -Cane mnogo prakticniji i priprema 2 aviona kada prigusti da se bjezi u Albaniju!

  23
 3. Црна_Гора komentariše

  DRITAN se bori za slobodnu i pravednu Crnu Goru.
  Ali FASISTIMA Dps.Nato.montenegro to smeta.

  17
 4. Goran komentariše

  Kad je takav, sto ga zovete da sa vama formira vladu? Vi bi ga trpjeli vjerovatno u interesu drzave.

  17
 5. Q komentariše

  Samo da DPS nacisti nestanu pa makar trvu pasli godinu dana.

  14
 6. Traktorist komentariše

  Ne ometajte drileta duva sotonjari ili sotonjara njemu, ja opačine braćp mila

  1
  8
  1. Pushi ga,Mirna! komentariše

   Ko o čemu ,kurva o poštenju.
   Sekta lopovska,koja je rasprodala i urnisala CG
   palamudi o izdaji ?!?!?! Bezobrazluk.

   A ti,Traktoristo, e shipu racq!
   I tuti evivaši isto neka puše.

   13
 7. Bokelj komentariše

  Kad se već pozivaju na gostovanje moralnog titana Crne Gore, njegovog veličanstva gospodina Dritana Abazoviča, moraju da shvate i prihvate da je DPS zločinačka i fašistoidna partija bez izuzetka i treba ih zakonom zabraniti. Skandalozno je ponašanje tzv voditeljke, koja je maskom pokrila njušku.

 8. Ljuta komentariše

  Da li ima ikoga normalnog u DPS?

  Gdje je premijer?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.