DPS: Ekstremne temperature i isključenja struje više ugrožavaju normalno funkcionisanje stanovnika Danilovgrada

0

Na zahtjev velikog broja građana opštine Danilovgrad odlučili smo da se obratimo CEDIS-u da svoje planske aktivnosti prilagodi ekstremnim temperaturama i isključenja struje na teritoriji opštine značajno redukuje i prilagodi trenutnim okolnostima, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Danilovgrad.

Kako su kazali, planskim najavljenim aktivnostima se vrši rekonstrukcija mreže po više sati, a u nekim djelovima opštine i preko 10, što, kako navode, direktno ugrožava sva, a posebno staračka domaćinstva, koja ne mogu koristiti rashladne klima uređaje, rashladnu tehniku za čuvanje namirnica, a kao najveći problem tokom isključenja struje dolazi do nemogućnosti napajanja vodom.

“Zalažemo se i podržavamo stalne rekonstrukcije elektro mreže, ali to treba raditi u kraćim i za građane podnošljivijim vremenskim periodima, makar ne u ovom terminu, narednih dva mjeseca, kada su vremenski uslovi teški za preživljavanje”, dodaju iz danilovgradskog DPS-a.

Takođe, apeluju na DOO „Vodovod i kanalizaciju“ Danilovgrad da prilikom nestanka struje obezbijede odgovarajuće uređaje i sisteme kako bi obezbijedili normalno funkcionisanje vodovodnog sistema, tj. obezbijedili stanovnicima Danilovgrada stalnu vodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.