DPNCG: Iza hapšenja Živkovića, Raičevića i Đikanović stoji Vlada

DPNCG: Iza hapšenja Živkovića, Raičevića i Đikanović stoji Vlada

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) osuđuje hapšenje dvojice novinara Dražena Živkovića i Gojka Raičevića i izražava bojazan zbog stvaranja klime u kojoj novinari i mediji rade, odnosno uskraćivanje slobode izražavanja.

Raičeviću uredniku portala IN4S i Živkoviću uredniku portala Borba sinoć je određeno zadržavanje. Oni su sinoć pozvani na informativni razgovor zbog prikupljanja obavještenja o tekstu koji je juče objavljen na portalima IN4S i Borba. Iz Uprave policije je saopšteno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

“Društvo ne podržava način izvještavanja medija čiji su urednici uhapšeni, ali najoštrije protestujemo zbog političkog obračuna vlasti sa tim medijima i njihovim urednicima. Hapšenjem novinara stvara se atmosfera straha, cezure i autocenzure u kojoj svaka naša informacija može biti ocijenjena namjerom izazivanja panike a da policija i tužilaštvo nemaju dokaze za to”, navodi se u saopštenju DPNCG.

Istakli su da nemaju dilemu da iza ovoga, kao i hapšenja Anđele Đikanović stoji Vlada.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *