budva-izbori-header
budva-izbori

Došao je i taj dan: Đukanovića smijeniti u Skupštini, a SDT da hitno pokrene istragu zbog njegovog antiustavnog djelovanja

9

Piše: Vladimir Vukićević, kolumnista BORBE

Od političkog sloma DPS-a u avgustu 2020. godine svim iole upućenijim ljudima u domaće političke prilike bilo je jasno da se Đukanović neće mirno pomiriti sa činjenicom da je njegova lažna stranka izgubila vlast. Iako je pod pritiskom „međunarodnih partnera“ obećao mirnu tranziciju vlasti od prvoga dana je činio sve da u zemlji dodatno produbi podjele, šireći ekstremizam i produkujući mržnju i političko nasilje.

Par dana nakon završetka izbora, na skupovima na Cetinju i Podgorici poletkom septembra 2020. godine, uz Thompsonove ustaške pjesme i fašističke poruke, jasno je iskazana namjera Đukanovića i njegovog klana da se neće „predati“ bez borbe i da će uraditi sve da izazovu haos i nemire u državi, ne bi li na taj način u sveopštem metežu sačuvali svoje lične slobode i opljačkano od građana i države.

Nakon tih skupova više nikada nisu uspjeli sakupiti kritičnu masu za realizaciju paklenog nauma, a serija poraza na lokalnim izborima od Nikšića do Ulcinja, te hapšenja pojedinih visokih funkcionera kriminalnog režima, dodatno su ubrzali pad podrške SKY stranci i njenim satelitima. Kriminalno ponašanje Đukanovića poslednjih dana, flagrantno kršenje Ustava i demokratskih procedura, samo su nastavak njegove antidržavne i antinarodne akcije na Belvederu iz septembra prošle godine, ovoga puta drugim sredstvima. Nakon spaljivanja guma i blokiranja saobraćajnica, Đukanović je spalio Ustav, a nakon otvorenih prijetnji reformisanom tužilaštvu da „paze šta rade“, Đukanović se satjeran u ćošak odlučio na poslednji korak.

Ranjena zvijer je najopasnija, a pošto je postalo više nego očigledno da je Đukanović ljudski i politički očajnik, šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović je potpuno u pravu kada je sinoć rekao da bi Skupština Crne Gore trebalo da smijeni Đukanovića sa pozicije predsjednika ukoliko bude nastavio da opstruiše demokratske procese u Crnoj Gori.

„Milo Đukanović u skladu sa Ustavom treba da ponovi proces i sazove konsultacije za o mandataru za sastav vlade“, kazao je Slaven Radunović.
Đukanović se oteo kontroli, a kada to radi čovjek sa pozicije predsjednika države, kada gazi Ustav i zakone, onda je najviši zakonodavni dom, a to je Skupština dužna da postupi u skladu sa Ustavom i da ga smijeni sa mjesta predsjednika Crne Gore za šta postoji i uslov i većina.

Bezumni čovjek i prevaziđeni političar mora biti zaUSTAVljen i spriječen da i dalje proizvodi nestabilnost, jer su stvari ogoljene do srži: sva ova potonja halabuka i pravno nasilje je samo u cilju spasavanja južnog dijela leđa Đukanovića, izbjegavanja krivično-pravne odgovornosti za sva nepočinstva, te očuvanja opljačkanog blaga, za koje je u nekom od poslednjih intervjua hladno rekao da ga je posijao po bjelosvjetskim poreskim rajevima jer je tamo „porez niži“.

9 Comments
 1. ATLAS komentariše

  NE SMIJEMO SE PREVISE RADOVATI ,DA NE BUDE PO ONOJ NARODNOJ :“ SNILA BABA STO BI RADA !“

 2. Komita komentariše

  Želja će vas biti, oooo ćetniciii…
  Svi ćete odgovarati, znate vi to dobro, zato vas je i uhvatila tolika frka. I to ne dogodine nego vrlo brzo… Tik-tak…

  1. Istina komentariše

   Ne preskači terapiju!

  2. Crnogorka komentariše

   Hahahaha ! Komita se raskokodakao ! Jesi li se ogrnuo zastavom ? Osvetilo je!😂💪

 3. Istina komentariše

  Jedini izlaz iz ovog cirkusa je da se zakaže sjednica skupštine i da se izabere nova vlada. Neka se rastočki onda žali Ustavnom sudu.

 4. Osvježilo komentariše

  Komita…znam te…iz istog smo grada…Kakvim četnicima se ti obraćaš i kome prijetiš ? Ako se ne izvineš javno zbog govora mržnje stiže ti tužba skorih dana…

 5. Saša komentariše

  Pošto Ustavni sud ne funkcioniše i nema kvorum, a na drugoj strani postoji jasna većina kojoj predsjednik ne želi da omogući mandatara i time direktno ne ispunjava svoje obaveze iz Ustava Crne Gore , konstatovati činjenično stanje i ući u proces razrješenja
  predsjednika uz raspisivanje vanrednih predsjedničkih izbora.Predsjednik skupštine koji preuzima ovlaćenja razriješenog predsjednika države ,predlaže mandatara za sastav nove Vade Crne Gore i u potpunosti se implementira izborna volja građana odnosno 41 -og poslanika da g.Lekić postane mandatar.
  Svako ko smatra da bi ovim činjenjem skupština CG povrijedila Ustav CG ima pravo da se žali Ustavnom sudu jer jedini on može da utvrdi da li je skupština povrijedila Ustav ili nije!

  Ako bi 41 poslanik stao iza ovoga ili sl, sve bi se vrlo brzo završilo i konačno bi prešli na ekonomska pitanja i socijalne teme koje mnogo više tangiraju naše građane.
  Konec. The and.

 6. Q komentariše

  Dobrota vapi za tobom krtola ,ops kumita !

 7. komito bices tužen ili gužen :) komentariše

  komita je jajara jedna, eno ga krenuo za bjelice da bjezi u krš, bez zastave ali sa drskom od iste,eno mu je odozad, viri

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.