Dom zdravlja Podgorica spremno čeka nove doze vakcina

0

Dom zdravlja Podgorica je u prethodna dva dana vakcinisao skoro 800 građana starosne dobi preko 80 godina, a u narednim danim biće aktivni svi punktovi za vakcinaciju koje smo obećali građanima, što znači da će biti vakcinisano 1.000 i više građana dnevno, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica, Danilo Jokić.

Kako je naveo, pored vakcinacije na predviđenim punktovima, oko 750 prijavljenih građana čekaju na kućnu vakcinaciju. Patronažne službe su, dodaje Jokić, na terenu u dvije smjene.

“Pratimo smjernice Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje i predviđenu dinamiku. Dom zdravlja Podgorica je pokazao da funkcioniše u punom kapacitetu i u ovom izazovnom vremenu. Takođe, moramo biti veoma ponosni na zdravstvene radnike koji obavljaju svoj posao svakodnevno i dokazuju da su oni Dom zdravlja, a ne objekti ili zgrade”, saopštio je Jokić-.

Direktor DZ Podgorica naveo je da spremno dočekuju i novu dozu vakcina koja je najavljena.

“Sigurni smo da ćemo u predviđenom roku završiti započetu imunizaciju. Ponavljam, DZ Podgorica je spreman da se odazove izazovu sa kojim se suočio i uspješno završava sve obaveze”, zaključuje Jokić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.