Dodik posle sastanka sa Vučićem: Srbija će dati vakcine Srpskoj, kao i Federaciji ukoliko budu htjeli

0

Srpski član i predsjedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Srpska, a ukoliko žele i u Federaciji BiH, od Srbije dobiju vakcine protiv virusa korona, prenijela je Srna.

-Predsjednik (Vučić) je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u narednom periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno vakcina, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji- rekao je Dodik.

Dodik je novinarima kazao da je sa Vučićem razgovarao i o mogućnosti da i Federacija BiH, ako to žele u Sarajevu, bude uključena u taj program podrške i pomoći.

Vučić to prihvata, rekao je Dodik i dodao da će do kraja dana pokušati telefonom da o tome razgovara sa kolegama iz Predsedništva BiH.

Podsjetio je da je ranije sa Vučićem razgovarao da se obezbedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi virusu korona.

-Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima, da dobijemo količine vakcine za upotrebu u samoj Republici Srpskoj- rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je Vučiću čestitao na uspješnoj imunizaciji stanovništva u Srbiji.

-Veoma sam ponosan na činjenicu što mnogi u Evropi i svijetu govore da je Srbija napravila nesumnjiv uspjeh. Evropa se nije najbolje snašla oko toga, ali, evo, Srbija jeste i sada je u prilici da pomogne i nama- rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gdje god da se nalaze.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.