Dodik: Nema puta u NATO, niti će ga biti

Dodik: Nema puta u NATO, niti će ga biti

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, i da o tome „odlučujemo mi u Republici Srpskoj“.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov meša u unutrašnje stvari BiH i „ne poštuje odluke njenih institucija“ kada je reč o tome da li bi BiH trebalo da uđe u NATO, Dodik je odgovorio da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i da im za to nije kriv ni Ivancov ni Ruska Federacija.

„Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa Republikom Srpskom“, naglasio je Dodik.
Dodik je ocenio da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore, kako je naveo, nije interes Republike Srpske, prenela je RTRS.

„Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra bezbednosti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Savet za sprovođenje mira, izmišljeno telo, nego parlament BiH, biran na izborima“, konstatovao je Dodik.

Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije

Dodik je prethodno na Mrakovici poručio da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije pokušajima potomaka onih koji su ubijali narod na Kozari, a koji kažu da se nešto drugo dešavalo.

„Istina je da je ovde 3.500 partizana branilo zbeg od 65.000 ljudi, civila, žena, dece i staraca koje je napalo 45.000 raznih formacija ustaša i Nemaca i da je poginulo 9.500 boraca i 45.000 civila“, izjavio je Dodik novinarima na Kozari gde se obeležava godišnjica Bitke na Kozari.

Related posts

1 Comment

  1. Munja

    Tako je Dodik, Kozaru su branili partizani a ne četnici koje ti danas predstavljaš..mnogo sreće državi BH i što brži ulazak u Nato, jer su oni to zaslužili..

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *