Dodik: BiH neće priznati Kosovo

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, poručivši da Bosna i Hercegovina neće priznati Kosovo. Sa druge strane Vučić je saopštio da će Srbija donirati RS pet miliona evra i da će ista ići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Novo Goražde i Trebinje.
Što se tiče pitanja Kosova, Dodik je naveo da RS prati stav i politiku Srbije i učiniće sve što ta politika odluči.
Povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici lider RS je kazao da je međunarodna zajednica pokazala da ima dvostruke aršine i različite kriterijume.
“Odjednom, međunarodna zajednica ćuti. Gotovo cinično zvuči da je u tom momentu represije takozvane kosovske policije EU izašla sa zahtjevom za smirivanjem tenzija i neupotrebom sile”, naveo je predsjednik RS.
On je rekao da ne vjeruje u stav međunarodne zajednice jer ona samo teži da zaštiti svoje ranije odluke, kako na Kosovu tako i u BiH.
“Pozicija međunarodne zajednice je jasna. Mi smo njima zahvalni za pomoć, želimo da razgovaramo, ali nijesmo spremni da budemo vođeni i da nam se naređuje”, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.