Dodik: BIH je nemoguća zemlja, uzimam od nje ono što pripada Republici Srpskoj

0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da BiH ne može da funkcioniše i bude uspješna zbog težnje Bošnjaka za majorizacijom, te da je to jasno i Evropljanima.

– U Federaciji BiH to već pokušavaju da rade sa Hrvatima, a onda bi to radili sa Srbima zalažući se za priču o građanskom uređenju u zemlji koja ima Ustav koji kaže da se ona sastoji od dva entiteta i tri naroda – rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je ocijenio da se u BiH živi neki virtuelni život koji podrazumijeva građansko uređenje kojeg uopšte nema u političkom sistemu i sistemu vlasti.

On je istakao da je u FBiH srpski narod potpuno ponižen i devastiran.

– Političkom snagom koju imamo delegacija Srba u Domu naroda FBiH prvi put je popunjena nakon Dejtona – istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je rekao da nije sprovedena odluka Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić-Finci” od pre 10 godina, jer je problem u FBiH.

Na pitanje šta ako četiri godine ne bude formiran Savjet ministara, Dodik je rekao da je i to moguće jer je BiH nemoguća zemlja.

– Nemam volju da BiH napravim mogućom zemljom. Imam volju da uzmem samo ono što pripada Republici Srpskoj i ništa me drugo ne zanima. Želim da štitim naš nacionalni državni i republički interes na taj način – napomenuo je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.