Dobrosavljević: Izbori u Nikšiću pokazaće ima li potrebe da dođe do rekonstrukcije Vlade

17

Analitičar Vladimir Dobrosavljević ocijenio je da će izbori u Nikšiću pokazati trendove unutar vladajuće većine i da li ima potrebe da nakon njih dođe do rekonstrukcije Vlade.

“Zdravko Krivokapić njegova lista u Nikšiću nije imala kapaciteta da sakupi potpise, nego  je morala da izađe zajedno u koaliciju sa Demokratama Alekse Bečića. Izbori u Nikšiću će pokazati i trendove unutar vladajuće većine, dakle da li ima potrebe da dođe do rekonstrukcije Vlade. Mi imamo nevjerovatnu situacviju u Crnoj Gori da oni koji predstavljaju parlamentarnu većinu ne učestvuju u izvršnoj vlasti. Političari iz stranke koje je osvojila većinu ne participiraju u vlasti”, ocijenio je Dobrosavljević gostujući u Jutarnjem programu na televiziji “Happy”.

Prema njegovim riječima uticaj stranih ambasada je izgovor političara koji su u vlasti.

“Crna Gora ima prečih stvari od povlačenja priznanja Kosova i preispitivanja članstva u NATO,  dok te dvije teme dođu na dnevni red ima dosta posla da se obavi. Imaju problem borbe protiv kriminala i uspostavu respektabilnog političkog sistema. Ima mnogo toga da se radi”, ocijenio je analitičar.

Dobrosavljević je napomenuo da uvijek među diplomatama postoji i oni koji utiču na političku agendu, a na političarima je da prihvate to ili ne.

“Ne treba se ni konfrontirati kao što je to radio Milošević, ali treba da razgovarate. Izvjestilac EU je rekao da pitanje zakona o tužilaštvu nije stavljeno pred novu vlast. Nije Crna Gora  Švajcarska, Norveška pa da ima uređenu demokratiju, imala je probleme koji su približnije centralno američkim dikstaturaama i latinoameričkim huntama”, naglasio je on.

Izjava Krivokapića da građani u Nikšiću treba da uzmu novac i glasaju najbolje, prema njegovim riječima, je danak neiskustvu.

“To je žovijalni iskaz premijera Krivokapića. On treba da se upozna sa svojim dijelom posla ne može da govori da uzmu građani pare. Pustićemo neka se malo nauči”, naglasio je on.

Osvrnuo se i na pandemiju, te dodao da je pokazala da tzv. evropska solidarnost zapadne civilizacije prestaje kad počne kriza- tad se svako okrene samom sebi.

“Mi smo se dobro snašli i bolje od drugih i meni je logično da prvim susjedima sa kojim dijelimo sudbinu pomognemo”, dodao je on.

Istakao je  da i nova vlast treba da pokaže dobru volju i pokuša da povuče odluku o protjerivanju Vladimira Božovića, pa neka Milo Đukanović to ponovo odbije.

 

17 Comments
 1. Ivi komentariše

  A mi se od toga nesoj luka oslobadjati nećemo. Sve trčanja do tranje, siroti eksperti. Na izbore uskoro.

  28
  3
  1. LipaLipa komentariše

   … sada kada naucili( presednik) sta je ukaz, …potpisuje on kao “veliki”, … ista stvar sa tuziocem, … kraca edukacija, pa ostavka, … ne moze se, za par mjeseci isusiti mocvaru, … koju dps uz debelu pomoc df, stvarao 30.g., … ne treba trcati pred, rudu, sto predlaze front, … odmjreno, kadra imamo koliko imamo, ne nesto, … vidjecemo kako ce koalicija Krivi/Becic, … po “govoru” tijela, vise nego, dobro, … glavni su favorit, ne ispod 40% gasova, sa … Dakom, ima ce vecinu mozda i preko, 60% glasova, … naravno dio vlasti ce biti i ura, …. dps i df, edukacija u opziciji, … aj’ zdravo,

   1. Mare komentariše

    Krivokapić i Demokrate 40‰! Pa nisu mogli skupit potpise, a ne šta drugo. Slab ti taj “govor tjela”.

 2. Pera kojot komentariše

  Kako ne,sve trče da ispune vlažne šizojeve snove i da CG predamo Serbskom svetu vojvode Koljenice. Nasli ste crkvu dje ćete se molit moja Borbo. Happy tv zastidje Srbije

  5
  34
  1. Leandro komentariše

   Priznaj prdnjavo da te hvata panika od sigurne pobjede koalicije oko DF u Nikšiću. Kako ćeš onda kad ostaneš i bez te salame podriguše, a?

   21
  2. Todorina komentariše

   Zašto se toliko plašite Srbije, našeg bratskog naroda? U čemu je zaista problem?

 3. Petar komentariše

  Rekonstrukcija vlade je potrebna, to ce pokazati i ovi izbori u Niksicu

  8
  1
  1. Mare komentariše

   Ne treba Srbiji da je predamo već u ruke pametnih i sposobnih ljudi koji će imati snage i volje za korijenite promjene i otklon od bivšeg režima i njihovog sistema vrijednosti.

 4. Ivi komentariše

  Ko je lud, da sa njima udje u vladu? Koja rekonstrukcija? To treba rušiti!

  2
  5
 5. Petar komentariše

  14. marta Milu Djukanovicu defitivno dolazi kraj. Veseli se Srpski Rode!

 6. Miloš komentariše

  Veseli se Srpsi rode.
  Jasno je kakvi će rezultati biti u Nikšiću 14. marta
  4️⃣-ZBNK

 7. Ana komentariše

  Sad ili nikad da se iziđe iz mraka do kog je doveo Milov rešim. Strah je zavladao kod bivšeg režima.

 8. Slave komentariše

  Prvo se riješiti DPS-a u Nikšiću, kasnije ćemo lako!

 9. Kosta komentariše

  Rekonstrukcija vlade je po meni neminovna, previše mekušaca sedi tamo. Zato se iskreno nadam ubjedljivoj pobjedi jedine koalicije koja ima hrabrosti da pokaže zube i vrati narodu što pre izgubljeno!

 10. Milić komentariše

  Naravno da je potrebna rekonstrukcija. Odličan Dobrosavljević, kao i uvijek!

  1
  1
 11. DjangoBoj komentariše

  Najbitnije je to da 14 og DPS ide u zaborav 4 do pobijede

 12. Djole30 komentariše

  DF je zasigurno najjača politička opcoja u CG a to će i izbori u Nk dokazati!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.