Dnevnice crnogorskih vojnika na Kosovu: Pretke brukaju za 70 evra!

3

Major Zoran Božović iz crnogorskog Ministarstva odbrane izjavio za televiziju “Nova M” da je za finansiranje međunarodnih misija vojske Crne Gore od 2006. do izdvojeno je oko 20 miliona evra, a najviše novca potrošeno je u misiji u Avganistanu.

Navodi se da učešće crnogorskih vojnika u misijama godišnje Crnu Goru košta između milion i po i dva miliona evra. Do sada je kroz misije prošlo skoro 600 crnogorskih vojnika, od toga najviše u Avganistanu – njih 498 pripadnika vojske Crne Gore:

“U Avganistanu je 100 evra dnevnica. U tom nivou je angažovanje i naših pripadnika u Atalanti. Zatim 90 evra je u Maliju. Kada govorimo o misijama UN tu je dvojako plaćanje 59 evra plaća Crna Gora, a 59 dolara plaćaju UN i na kraju na Kosovu imamo 70 evra”.

“Nova M” navodi da jedan crnogorski vojnik tokom šestomesečne misije u Avganistanu zaradi 18.000 evra.

Na području Kosova i Metohije tokom ratnih sukoba 1998. i 1999. godine stradala su 34 pripadnika oružanih snaga tadašnje Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore.

Prema podacima Udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, oni su stradali u borbama protiv albanskih terorista iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova ili od NATO bombi tokom agresije.

3 Comments
 1. real komentariše

  kakve vi ludosti pisete nije istina da brukaju pretke i nasi preci su uvjek bili za pomoc komsijama prije ce bit da nas brukate vi koji volite sve sto je tudje

  1. Nadrealno komentariše

   Naravno da nas brukaju! Pogani izrodi.

   Realno, ti si idiot, i to zao idiot.
   Komentar si poslao u 5:58 jutros, tako da se moze zakljuciti da ti ne mozes da zaspis!
   Svi znamo da :
   zlo ne spava.

 2. real komentariše

  pod hitno u igalo i glavu u blato minimum mjesec

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.