Đurović: Spajićeva „copy paste“ Vlada mogla ograničavanje marži nazvati i nastavkom akcije „STOP inflaciji“

0

„Copy paste“ Vlada Milojka Spajića je mogla slobodno da kaže da je ograničavanje marži nastavak akcije „STOP inflaciji“, ne bi se niko ljutio zbog toga, saopštio je potpredsjednik GP URA Goran Đurović.

„Od velikih najava da će Vlada ograničiti marže na 5.000 artikala na kraju nije bilo ništa. Jedini model koji je održiv jeste dogovor sa privredom u interesu prije svih građana, tačnije akcija „STOP inflaciji“, izjavio je Đurović.

On je podsjetio da je Vlada Dritana Abazovića, odnosno, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na čijem čelu je bio, pokrenulo akciju „STOP inflaciji“ u saradnji sa privredom.

„Na taj način su značajno ublažene posljedice inflacije na budžet građanki i građana. A koliko je ta akcija bila uspješna govori i činjenica da su mnoge zemlje regiona, ali i Evrope, po uzoru na Crnu Goru sprovele identičnu ili sličnu akciju“, rekao je potpredsjednik URE, pa dodao:

„I sami građani su uvidjeli, kada je 1. januara Spajićeva Vlada prekinula akciju „STOP inflaciji“ i dovela do velikog rasta cijena namirnica, koliko su za vrijeme akcije mogli da uštede na mjesečnom nivou“, kazao je Đurović.

Naglasio je i da je „potpuno nelogična i neizvodljiva mjera da ograničavanje marži ne važi za prodavnice manje od 600m2“.

„Jedva čekam da vidim kako je to zamišljeno. Usput, ta mogućnost otvara prostor za razne zloupotrebe gdje mjere važe, a gdje ne“, zaključio je Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.