Đurić odgovorio Đorđeviću: Đilasov specijalac pravi raskol u SPC!

1

Potpredsednik GO SNS Marko Đurić kritikovao je Mlađana Đorđevića, kog naziva deviznim milionerom Dragana Đilasa, zbog uvreda i kleveta na račun patrijarha, čime, kako kaže, i Đilas i Đorđević pokazuju da “nema nijedne institucije ili svetinje koju nisu spremni da pokušaju da izlože kampanji mržnje i uvreda”.

– Specijalni zadatak Mlađana Đorđevića je godinama unazad stvaranje raskola u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i razumljivo je što ga vređa rešenost patrijarha Irineja da po svaku cenu spreči da Crkva bude instrumentalizovana u Đilasovim prevratničkim šemama – naveo je Đurić.

Podsetio je da je SPC u vreme najvećih izazova za naš narod bila temelj nacionalnog opstanka i institucija koju “nisu uspeli da razvale ni Osmanlije ni toliki drugi osvajači, pa je neće razvaliti ni Dragan Đilas i Mlađan Đorđević”.

Đurić: Đorđeviću smeta patrijarh jer sprečava da Crkva bude iskorišćena u Đilasovim šemama
Đorđević je u autorskom tekstu za portal Direktno, govoreći o poslednjim događajima u Crnoj Gori, a u vezi sa hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika, optužio patrijarha Irineja da je pristao da bude deo Vučićeve predizborne kampanje i ocenio da patrijarh time stvara probleme vernicima SPC u Crnoj Gori.

1 Comment
  1. Kafanski filozof komentariše

    Sta mislite za cega su onih zaplenjenih 500 000 evra iz Crne Gore bili namenjeni!.
    Crna kasa opozicije!.

    6
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.