Đurić: Među Albancima vlada politički sukob

0

U Prištini je nakon ostavke premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja zavladao politički sukob među predstavnicima Albanaca, tamo se odvija rat “svih protiv svih” koji se bore za poziciju lidera u novoj vladi, ocijenio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Gostujući na Tv Pink, Ðurić kaže da ga ostavka Haradinaja nije iznenadila, već da je to novi “politički momenat” koji dolazi iz Prištine i zbog kojeg će pritisak na Srbe sa KiM biti u porastu.

– Glavna retorika lidera Albanaca zbog odluke Veća suda u Hagu da ga optuži za ratne zločini bila je da su Srbi za sve krivi, i na direktan i na indirektan način, a te njihove izjave stvaraju još veći pritisak na Srbe koji žive na KiM – rekao je Ðurić.

Haradinaj se nakon ostavke, ocjenjuje Ðurić, predstavio kao heroj koji se, kaže, suprotstavlja Srbiji i koji je zbog toga žrtva.

– U prištinskim medijima i u drugim saopštenjima nema pominjanja sadržaja o hororu koji su preživjeli Srbi i drugi nealbanski narodi od strane terorističke takozvane Oslobodilačke vojske Kosova – naveo je Ðurić.

Ukazao je da smo još juče, zbog tih dešavanja, videli reakciju Prištine, a to je hapšenje Srbina Gorana Stanišića koji živi u Mladenovcu već 20 godina i koji jednom mjesečno ide u zavičaj.

– Na Jarinju su ga albanski policajci pokupili, zbog navodnih optužbi da je činio ratne zločine i da je bio rezervista – naveo je Ðurić i dodao da će se tendencija hapšenja Srba vjerovatno biti nastavljena.

Ðurić je ukazao na to da niko iz međunarodne zajednice nije čestitao kada se na primjer, general Vladimir Lazarević prijavio za odlazak u Hag, a koji je za razliku od Haradinaja, ističe, branio Srbiju od agresije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.