Đukanovićev brodolom u Americi: Sreo se sa dva anonimna bivša političara, zvaničnici ga ignorisali!

1

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doživio je totalni fijasko prilikom nedavne posjete SAD-u, jer ga niko od zvaničnika te države nije ni primio, makar ni na neformalni susret.

On je tamo boravio, faktički, u privatnoj posjeti, a sve to je želio da ovdašnjoj javnosti prikaže kao da ima podršku te države. I ova posjeta, je dokaz koliko ozbiljno u SAD-u shvataju Đukanovićevu politiku.

Đukanovića nije niko od zvaničnika nije ni pozdravio, a susreta ga nije udostojio ni najniži činovnik američke administracije. Očigledno je njegova namjera bila da fascinira crnogorsku javnost kako odlaskom u SAD ima njihovu podršku, što se pokazalo na djelu kao netačno.

Pored Đukanovića, panelisti su bili Džon Rod, podsekretar za politiku odbrane Pentagona i senator Šeldon Vajthaus iz države Rod Ajland. Diskusiju je moderirala bivša senatorka Keli Ajot iz Nju Hempšira, a govorio je i bivši senator iz države Arizona Džef Flejk.

Sam spisak učesnika, od kojih je dvoje bivših političara je jasno koji rang ljudi je bio prisutan na panelu na kojem je bio Đukanović.

Jasno je da je riječ o privatnoj posjeti kao i o privatnom činu dodjele je posthumno Ordena crnogorske zastave prvog stepena, supruzi preminulog senatora Džona Mekejna, Sindi Mekejn.

1 Comment
  1. ProMonte komentariše

    Davno je proslo vrijeme Divljeg Zapada kad su Americans “uvazavali” plemenske poglavice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.