Đukanović u svom elementu: Zatvorio sve fabrike, a danas čestita Dan Privredne komore!

5

Crnogorski predsjednik, Milo Đukanović, čestitao je Dan Privredne komore (PKCG) i poručio da treba nastaviti sa usvajanjem novih znanja i daljim unapređenjem ambijenta za investicije i biznis.

Đukanović je Dan PKCG i obilježavanje 92 godine postojanja te asocijacije čestitao njenom predsjedniku Vlastimiru Goluboviću, svim zaposlenima i članovima.

On je kazao da crnogorska tradicija i poštovanje istorije opominju da ne zaboravimo brojne pregaoce koji su, tokom gotovo jednog vijeka, dali nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore.

„Njihovi napori i rezultati utkani su u današnji privredni život. Upravo zahvaljujući pregalaštvu, istrajnosti i permanentnom uspostavljanju i poštovanju standarda, prešli smo put od najmanje razvijene republike bivše Jugoslavije, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, države koja je umješno obnovila nezavisnost, postala članica NATO-a i ostvarila veliki napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), da je skoro izvjesno da će postati njena prva naredna članica“, naveo je Đukanović u čestitki.

Prema njegovim riječima, kako bi još brže išli naprijed i ispunili očekivanja građana Crne Gore i predstavnika biznisa, potrebno je da nastavimo da više i odgovornije radimo, konstruktivnije sarađujemo i ponudimo održive odgovore na brojne izazove sa kojima sa suočavamo.

„Na taj način poboljšaćemo uslove za život i stvaranje u Crnoj Gori. U tom procesu PKCG ima nezamjenjivu ulogu. Dijalog sa privrednicima i inkluzivni proces kreiranja razvojnih politika, najbolji je put za snaženje kapaciteta i učvršćivanje povjerenja, time i za uspostavljanje novih poslovnih standarda i vrijednosti na kojima počiva svako moderno društvo“, kazao je Đukanović.

On je predstavnicima PKCG poželio mnogo uspjeha u daljem radu, a ovogodišnjim laureatima čestitao vrijedna priznanja.

5 Comments
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Ovaj se sav zagubio!.
  Sve je opljackao, unistio a sad ocekuje da drugi za njega vade vreli krompir iz vatre!.
  Koji je to znojavi bednik , nema mu ravnog!.

  11
 2. Bajo komentariše

  Несој !

 3. Prle komentariše

  Ima nekoliko kretena oko njega koji su zaslužili da riknu prije njega!

 4. Sonja komentariše

  Imali smo priliku da gledamo intervju sa velikom PK. No comment.

 5. Sonja komentariše

  Imali smo priliku da gledamo intervju sa čelnicima PK. No comment.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.