Đukanović pravi Vladu u sjenci: Radmila Vojvodić pojačava Milov kabinet!

0

Jednu od ključnih pozicija u kabinetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića trebalo bi da zauzme Radmila Vojvodić, smijenjena rektorka Univerziteta Crne Gore, saznaje Borba u vrhu DPS-a. Dolaskom Vojvodić u Đukanovićev kabinet, prvi čovjek Crne Gore i DPS-a nastavlja sa svojim planom, a to je da se kompletna moć u državi preseli pod njegove skute. Još uvijek nije definisano šta bi konkrento Vojvodić trebala da pokriva u kabinetu, odnosno, koja će konkretna zaduženja imati.
Dovođenjem provjerenih kadrova, Đukanović, o čemu je Borba već pisala, želi da formi svojevrsnu Vladu u sjenci, čime će smanjiti uticaj premijera Duška Markovića i njegovih ministara u društvenom životu Crne Gore.
Za glavnog savjetnika za ekonomska pitanja u kabinetu Mila Đukanovića, o čemu je takođe Borba prva pisala, biće imenovan Mlađan Dinkić, bivši guverner banke Srbije i tamošnji ministar finansija. On će biti zadužen za praćenje svih ekonomskih pitanja u državi i biće jedna vrsta Đukanovićevog supervizora, koji će indirektno kontrolisati rad Markovićevog kabineta i koji će davati konačne ocjene, nakon što određeni projekti budu aktuelizovani na samim sjednicama Vlade.
Kao ključni čovjek, faktički premijer u sjenci, je Milan Roćen, koji radi na formiranju tima, koji će biti pandan Vladi Duška Markovića. Upravo će Roćen, Dinkić i Vojvodić biti osovina oko koje će Đukanović graditi svoju moć u kabinetu, a zatim i u državi.
Usvajanje novog Zakona o predsjedniku, kojim su Đukanoviću data široka ovlašćenja, samo je bio uvod u formiranje njegove paralelne Vlade.
Plan je da koordinatori ili savjetnici, koje on imenuje kontrolišu sve ono što trenutno rade ministri Duška Markovića.
Upravo je smjena Radmile Vojvodić sa mjesta rektora Univerziteta bila prva pukotine između Đukanovića i Markovića, jer je ona važila za odani kadar predsjednika Crne Gore.
(foto: IN4S.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.